ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη φωτιά-Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή στις Αφίδνες

Επικίνδυνες διαστάσεις για το Δήμο Ωρωπού και συγκεκριμένα για την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή στις Αφίδνες παίρνει η φωτιά που ξεκίνησε από το Τατόι και κατευθύνεται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή αν δεν την σταματήσουν οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν αυτή τη στιγμή με συνεχείς ρίψεις νερού.

Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στις Αφίδνες-Η φωτιά απειλεί Αγ. Στέφανο και Καπανδρίτι

Επιχειρούν αυτή την ώρα 5 ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλο. Από το Τατόι έχει περάσει στο Κρυονέρι και με νότια κατεύθυνση προχωρά προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή. Όπως όλα δείχνουν η αναζωπύρωση πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από την περιοχή Αδάμες.

Η Ιπποκράτειος Πολιτεία φλέγεται

Η Αστυνομία ζητά να απομακρυνθούν οι 1.200 κάτοικοι της Ιπποκράτειου Πολιτείας και οι 450 της Δροσοπηγής, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία από την περιοχή και από την Βαρυμπόμπη. Έχει σημάνει συναγερμός για το Κρυονέρι.

Στα διόδια Αφιδνών η φωτιά-Μεταφέρουν πρόσφυγες από τη Δομή Μαλακάσας

Έκκληση γίνεται από τις Φιλοζωικές, σε όσους δεν μπορούν να πάρουν τα ζωάκια τους μαζί να τα αφήσουν ελεύθερα μήπως και σωθούν σε περίπτωση που η φωτιά πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κόλαση στη Δροσοπηγή: 3 τραυματίες στο ΚΑΤ και εγκλωβισμένοι-Έκλεισε η Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ, ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ

Επείγουσα ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να εκκενωθεί η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Δροσοπηγή στάλθηκε πριν από λίγο. Σύμφωνα με επείγουσα την ανακοίνωση αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε την περιοχή άμεσα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας. Εάν βρίσκεστε στην Δροσοπηγή κατευθυνθείτε προς Αφίδνες και Ωρωπό.