Ζούμε το Πάσχα… του Κορονοϊού!!!

του Ανδρέα Κάτσενου

Η βλακεία δεν είναι αμαρτία είναι έγκλημα. Είναι έγκλημα κατά συρροή και  εξακολούθηση. Είμαστε τραγικοί.

Αυτό που συμβαίνει, σήμερα, σε όλες τις εθνικές οδούς και τα λιμάνια μας ξεπερνάει.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα κινήθηκαν στα εξοχικά τους σε κοντινούς προορισμούς, στα χωριά αλλά και στα νησιά. Βοηθούντος και του καλοκαιρινού καιρού που επικρατεί με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, οι νεοέλληνες έκριναν σωστό να το γιορτάσουν. Να πάρουν τα όρη και βουνά. Να εκδράμουν στα νησιά. Στα πάρκα για περίπατο και τζόκινγκ και στη θάλασσα για μπάνιο. Έλεος!!!

Θεώρησαν προφανώς ότι βρισκόμαστε σε περίοδο διακοπών, μιας και έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια, καταστήματα. Μια βόλτα, λοιπόν, δεν χάλασε και ο κόσμος. Έτσι σκέφτονται όλοι αυτοί οι ανόητοι που, δυστυχώς, δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στην ανθρωπότητα και την χώρα μας.

Προφανώς, δεν βλέπουμε τι έγινε και συνεχίζει να γίνεται στην γειτονική Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Γερμανία. Προφανώς,  ορισμένοι έχουν αποχαυνωθεί από τα υπέροχα σίριαλ της τηλεόρασης που ωραιοποιούν καταστάσεις και δεν θέλουν να ακούσουν ότι κινδυνεύουμε όλοι. Δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όχι σε Πασχαλινές διακοπές.

Αυτή η επιπόλαιη μετακίνηση των νεοελλήνων που ξέρουν μόνο να φλυαρούν και να εμφανίζονται ως αναλυτές επί  παντός επιστητού αποτελεί  το καλύτερο δώρο  για την εξάπλωση  και διάδοση αυτής της πανδημίας, του κορονοιού. Για  τη διασπορά της στη κοινότητα. Μήπως θέλουμε και η χώρα μας να μετατραπεί σε Ιταλία; Ζηλέψαμε τις τραγικές εικόνες στο Μπέργκαμο, όπου στρατιωτικά καμιόνια μετέφεραν τα φέρετρα με εκατοντάδες νεκρούς για αποτέφρωση;

Η πολιτεία είναι βέβαιον ότι θα προχωρήσει στη λήψη αυστηρότερων μέτρων, που σημαίνει πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας για να μπει φρένο στον παραλογισμό. Να σταματήσει η τρέλα των ασυνείδητων που ξεπερνούν τη λογική. Που θεωρούν ότι είναι υπεράνω όλων.

Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι στην επαρχία και τα νησιά δεν υπάρχει η δυνατότητα ΜΕΘ και αντιμετώπισης της νόσου.

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

Δεν είναι σλόγκαν ή διαφήμιση άσκησης επί χάρτου. Είναι η μόνη λύση. Είναι το καλύτερο φάρμακο για τον περιορισμό της νόσου. Για τη σωτηρία συνανθρώπων μας. Για μας τους ίδιους.