Η Λένα Μαντά έβαλε τη “Σφραγίδα” της στο ΜΟΛΥΒΙ στη Σκάλα Ωρωπού

Θεωρείται και όχι άδικα, η εμπορικότερη και πιο δημοφιλής συγγραφέας μυθιστορήματος, που καθηλώνει χιλιάδες αναγνώστες, στη χώρα μας. Με πλούσιο συγγραφικό έργο έχει δημιουργήσει το δικό της μύθο.

Η Λένα Μαντά με το 21ο βιβλίο της,  με τίτλο «Η Σφραγίδα» ήταν και φέτος συνεπής στο ραντεβού της με το αναγνωστικό κοινό της, στο Βιβλιοπωλείο «Μολύβι» στη Σκάλα Ωρωπού,  το Σάββατο 11 Ιουνίου. Ένα κοινό φανατικό όσο και απαιτητικό. Η οικοδέσποινα, Λουκία Λεοντιάδου, καλωσόρισε την επιτυχημένη συγγραφέα και φρόντισε για την άψογη μια άψογη διοργάνωση της παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου της.

Ήταν ένα  ξεχωριστό απόγευμα όπου, η Λένα Μαντά, συνοδευόμενη από τον αγαπημένο της σύζυγο Γιώργο, άνοιξε τη καρδία της και μίλησε για το πάθος που λέγεται συγγραφή. Μια διαδικασία που μπορεί να φαντάζει ιδανική για κάθε αναγνώστη, αλλά είναι τόσο επίπονη και χρειάζεται τόσες πολλές θυσίες για τον συγγραφέα.  Ένα εσωτερικό εγκλεισμό από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας μέχρι το πληκτρολόγιο να πάρει φωτιά και να φτάσει ο δημιουργός στην έκδοση του βιβλίου.  Μια εμπειρία που βιώνει ο συγγραφέας με το δικό του ασκητικό τρόπο.

Η Λένα Μαντά με ένα γλαφυρό, σχεδόν, αφοπλιστικό λόγο ήταν αποκαλυπτική για τα δύο τελευταία βιβλία της. «Η Σφραγίδα», που, μόλις, κυκλοφόρησε και έχει κερδίσει τις καρδιές του αναγνωστικού κοινού και το «Γυναικεία υπόθεση» που συνέγραψε μαζί με την Κλαίρη Θεοδώρου.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο επόμενο που θα βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία, του προηγούμενου αιώνα και κρατήθηκε μυστική μέχρι το 1960,  με τίτλο «Το μωρό της σοφίτας». Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που θα καθηλώσει τους αναγνώστες.

Η απόλυτα πετυχημένη οργανωτικά εκδήλωση αποτέλεσε μια μικρή όαση στην μετά covid εποχή που θα μείνει στη μνήμη όλων ως μια ξεχωριστή φιλολογική βραδιά,  που έκλεισε με  μίνι δεξίωση και την υπογραφή των βιβλίων της συγγραφέως προς τους αναγνώστες της.