Η Μ. Κασαμαπλάκου και η Αν. Αλεξανδράτου στην εκπομπή ERT OPEN για το Β/μιο Ειδικό Σχολείο Ωρωπού

Τον αγώνα της για την ίδρυση Δευτεροβάθμιας Δομής ΤΕΕΕΑ/ΕΕΕ, στο Δήμο Ωρωπού, για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, συνεχίζει να δίνει η συγγραφέας του «Αυγερινού» κα Μαίρη Κασαμπαλάκου, με   γονείς και πολίτες που νοιάζονται για αυτά τα παιδιά, ώστε να έχουν  ίσες ευκαιρίες  στην μόρφωση αλλά και δικαιώματα στην κοινωνία.

Η κα Κασαμπαλάκου, μαζί με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού κα Ανδριάνα Αλεξανδράτου, βρέθηκαν την Κυριακή 15 Οκτώβρη,  στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου φιλοξενήθηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή  ERT OPEN 106,7 και  κατέθεσαν  δημόσια το αίτημα τους για την ίδρυση του Δευτεροβάθμιου Ειδικού Σχολείου, κάτι που είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια του  Υπουργού Παιδείας.

Η κα Κασαμπαλάκου είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, αλλά και τους γονείς τους. Την ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία γιατί όπως είπε: «Σήμερα ένα στα 85 παιδιά γεννιούνται στο φάσμα του αυτισμού. Και σε αυτά τα παιδιά χρειάζεται να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να τα αφήσουμε να πετάξουν στη ζωή». Επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν επιμορφωτικά σεμινάρια τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς ώστε να αποκτήσουν γνώσεις για την αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών αυτισμού για να βοηθήσουν  ουσιαστικά  τα παιδιά».

Η κα Αλεξανδράτου από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής τόνισε ότι «Ο Δήμος στηρίζει τα παιδιά με ειδικές ικανότητες. Για αυτό,  στο προσεχές, Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτη, θα ψηφίσει για την κατάθεση αιτήματος στο Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση του Σχολείου στον Ωρωπό, όπου θα υπάρχει σχέδιο χωροθέτησης. Εύχομαι  η απόφαση να είναι ομόφωνη». Και πρόσθεσε: «Ήδη στο Δήμο Ωρωπού λειτουργεί Ειδικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Χαλκούτσι, ενώ ο Δήμος προσανατολίζεται να δημιουργήσει και ειδικές φυλασσόμενες, παιδικές χαρές, για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες».

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, με παρέμβαση του στην εκπομπή ΕRΤ OPEN, τάχτηκε υπέρ της ίδρυσης του Ειδικού Σχολείου για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λέγοντας ότι θα στηρίξει την προσπάθεια, αλλά παραδέχτηκε ότι  αυτό δεν είναι στο χέρι του. Εξαρτάται από το υπουργείο Παιδείας.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό για την ίδρυση του σχολείου από το 2014 υπογραμμίζοντας ότι  «Εμείς θα κάνουμε ότι χρειάζεται και εύχομαι όλα να πάνε καλά. Η δε Δομή να λειτουργήσει κανονικά ως σχολείο με πλήρες ωράριο».

Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου για τη στήριξη των παιδιών με Ειδικές Ικανότητες αλλά και για την άψογη συνεργασία του με την κα Κασαμπαλάκου για την επίτευξη του κοινού αυτού στόχου.

(Ακολουθεί  το σχετικό ηχητικό  βίντεο της εκπομπής)