Η τύχη της χτύπησε την πόρτα, αλλά εκείνη τα χάρισε όλα για έναν ανιδιοτελή σκοπό

Η ανιδιοτελής αγάπη προς τον συνάνθρωπο ήταν ένα στοιχείο που ανέκαθεν χαρακτήριζε τη Ρέιτσελ Λαπιέρ. Από τότε ακόμα που ήταν πιτσιρίκα και έκανε τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ είχε την έφεση να βοηθά ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Τώρα που της δόθηκε η ευκαιρία, τηρεί κατά γράμμα την φιλοσοφία που έχει για τη ζωή.

«Όταν γεννιέσαι δεν έχεις τίποτα. Και όταν πεθάνεις δεν παίρνεις τίποτα μαζί σου πέρα από τις αναμνήσεις σου. Φεύγεις με αυτά που έκανες στη ζωή σου. Νομίζω ότι η ευτυχία έρχεται από την καρδιά. Είναι ωραίο να έχεις ένα καινούργιο σπίτι ή ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Μπορεί πράγματι να είναι διασκεδαστικό, αλλά δεν τα χρειάζεσαι όλα αυτά για να είσαι ευτυχισμένος», λέει η 56χρονη γυναίκα στο BBC.

Πίσω στο 1982, στα 21 της, αναδείχθηκε Μις Κεμπέκ και είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα. Η επιτυχία της, μάλιστα, την οδήγησε να ανοίξει δική της σχολή μόντελινγκ με στόχο να βοηθά νεαρές κοπέλες να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

Όταν η μητρότητα της χτύπησε την πόρτα αποφάσισε να κλείσει τη σχολή της και να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της. Μέσα της, ωστόσο, γνώριζε καλά ότι ο προορισμός της ήταν να προσφέρει βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Αυτή ήταν η αποστολή της.

«Από μικρή μου άρεσε να βοηθάω, απλά δεν ήξερα ότι έπρεπε να ακολουθήσω αυτήν την κατεύθυνση. Έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα και συνειδητοποίησα ότι το να δίνεις χαρά με κάνει ευτυχισμένη», λέει η πρώην βασίλισσα ομορφιάς. Έτσι έγινε νοσοκόμα και έπιασε δουλειά στο τμήμα για επείγοντα περιστατικά στο Κεμπέκ, ενώ παράλληλα είχε επαφή με διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς.

Το 2013 η τύχη της χαμογέλασε καθώς κέρδισε στη λοταρία 1.000 δολάρια την εβδομάδα για την υπόλοιπη ζωή της! Ήταν η ευκαιρία που αναζητούσε για να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά την ευχαριστεί και την κάνει να αισθάνεται καλύτερος άνθρωπος.

Λίγους μήνες αργότερα άφησε την καριέρα της ως νοσοκόμα και δημιούργησε τη δική της φιλανθρωπική οργάνωση «Le Book Humanitaire», μέσω της οποίας βοηθά ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, παρέχοντάς τους ρούχα και τρόφιμα. Από το Μόντρεαλ και το Κεμπέκ, μέχρι την Αϊτή, τη Σενεγάλη και την Ινδία.

Το ίδρυμα χρηματοδοτείται από δωρεές και την ίδια την Ρέιτσελ που ταξιδεύει σε διάφορες χώρες για να συνδράμει στην προσπάθεια για έναν κόσμο με λιγότερη δυστυχία.
«Προσπαθούμε να προωθήσουμε τις καλές πράξεις, που μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από ένα ποδήλατο, μέχρι φαγητό ή η μεταφορά σε ένα νοσοκομείο. Ακόμα ακόμα και απλά να ακούσεις στον τηλέφωνο κάποιον που είναι μόνος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

newsbeast.gr