Καταδικαστική η απόφαση της FIFA για Μπλάτερ και Πλατινί

22.12.2015

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της τιμωρίας από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA για τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί για δωροδοκία σχετικά με την ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Η  απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA για τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί ήταν καταδικαστική καθώς τους επέβαλε ποινή οκτώ ετών απαγόρευσης ενασχόλησης με το άθλημα. «Θα παλέψω για μένα και θα παλέψω για τη FIFA» ήταν αντίδραση του Ελβετού, «καθαρή μασκαράτα η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας» δήλωσε ο Πλατινί.

Η τιμωρία αφορά την υπόθεση της πληρωμής 2 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων από τον πρώην πλέον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στον Πλατινί το 2011 και έχει άμεση εφαρμογή.

Μάλιστα ο δικαστής Γιοακίμ Εκέρτ και επικεφαλής της Επιτροπής Ηθικής δήλωσε: «Ο κ.Μπλάτερ από τη θέση του προέδρου της FIFA, ενέκρινε την πληρωμή προς τον Μισέλ Πλατινί η οποία δεν έχει καμία νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων στις 25 Αυγούστου 1999. Ούτε σε γραπτή δήλωση, ούτε στην προσωπική του ακρόαση ο κ.Μπλάτερ ήταν σε θέση να αποδείξει άλλη νομική βάση για την πληρωμή αυτή. Ο ισχυρισμός του της προφορικής συμφωνίας κρίθηκε ως μη πειστικός και απορρίφθηκε».

Να σημειωθεί ότι ο Μισέλ Πλατινί τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 80.000 ελβετικών φράγκων, ενώ ο Μπλάτερ με 50.000.

Αμφότεροι αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην συγκεκριμένη απόφαση.