“Καυτό” το 2016 με 36 προαπαιτούμενα

25.12.2015

Έτοιμη η ατζέντα των Θεσμών για το 2016 περιλαμβάνοντας το φλέγον ζήτημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ ακολουθούν τα «κόκκινα» δάνεια που αναζητούν λύση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το «Βήμα».

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο τελευταίον Υπουργικό Συμβούλιο για το 2015 που έγινε στις 23 Δεκεμβρίου, είπε ότι το 2016 είναι η χρονιά για τη δεύτερη φάση του στρατηγικού σχεδίου της Κυβέρνησης που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, με ανάπτυξη κι κοινωνική δικαιοσύνη.

Το σχέδιο έχει δύο όψεις, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, και η πρώτη αφορά την συμφωνία με τους εταίρους η οποία περιέχει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει αποτελεσματικότερο το κράτος. Η άλλη όψη του σχεδίου σχετίζεται με τις «εσωτερικές μας δεσμεύσεις προς τα κοινωνικά στρώματα που θέλουμε να εξυπηρετήσουμε».

 Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός «Αυτή η όψη θα είναι και η λυδία λίθος της κυβέρνησης. Εκεί θα κριθούμε ως κυβέρνηση, γι’ αυτό δεν την αναβάλουμε, δεν την υποτιμάμε» και πρόσθεσε ότι «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης.