Κολοκυθάκια γεμιστά µε τυρί και μυρωδικά από την Αργυρώ

Υλικά Συνταγής

  • 12 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 250 γραμ. ανθότυρο (τρίμματα)
  • 250 γραμ. φέτα (τρίμματα)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκύθια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα κολοκυθάκια γεμιστά

Σε μπολ βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό και το δυόσμο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Χαράζουμε ελαφρά μία σχισμή κατά μήκος των κολοκυθιών (να γίνουν σαν βαρκούλες). Γεμίζουμε το καθένα με λίγη γέμιση και τα αραδιάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 25-30 λεπτά.

argiro.gr