Μαθητές επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Τανάγρας

Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο

Συζήτησαν για τη Δημοκρατία, τη Λειτουργία του Δήμου, το Περιβάλλον και τα χαρακτηριστικά του ενεργού  πολίτη

Τον Δήμαρχο Τανάγρας Βασίλη Περγάλια επισκέφτηκαν οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Γλώσσας » και ειδικότερα στη θεματική που αφορά τη λειτουργία ενός Δήμου, τις αρμοδιότητες του δημάρχου, βασικές αρχές της εκλογικής διαδικασίας σ’ ένα δημοκρατικό πολίτευμα, την επικοινωνία των πολιτών και τη συνεργασία τους με τις δημοτικές υπηρεσίες προς όφελος του τόπου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και για θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του.

Τους μαθητές συνόδευαν  η Δ/ντρια του σχολείου κ. Στρατή-Πινήτα Ευγενία, η δασκάλα τους κ. Πετσάνη Αγγελική και η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης κα Σκεύη Δήμητρα.

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά στο γραφείο του και μοιράστηκε μαζί τους τις σκέψεις, τις ιδέες, τους προβληματισμούς αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον το δικό τους και της πόλης.

Απάντησε στις ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει και με τη συνδρομή των δασκάλων τους, οι οποίες συντόνισαν τις παρεμβάσεις, έγινε μια γόνιμη συζήτηση σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα.

Ιδιαίτερη ευαισθησία έδειξαν τα παιδιά στις αναμνήσεις του δημάρχου από τα μαθητικά του χρόνια και στο έργο που γίνεται στο σχολείο με την αναβάθμιση και του αύλειου χώρου, που θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2023.

Οι μαθητές έθεσαν με άνεση λόγου στον Δήμαρχο τα αιτήματά τους και συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον στη συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημοκρατία, τη διατήρηση της καθαριότητας κ.ά., συμφωνώντας στην ανάγκη συμβολής του κάθε πολίτη στην προάσπιση και προστασία τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ανέλαβαν ρόλους δημοτικών συμβούλων, ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες, να επιλύσουν προβλήματα και να μάθουν πώς να εργάζονται ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Ο κ. Περγάλιας συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους καθώς και τους μαθητές για τα ευφυή ερωτήματά τους , το ενδιαφέρον για τον τόπο τους και για την ευπρεπή παρουσία τους στο δημαρχείο.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κεράσματα και χυμούς που πρόσφερε ο δήμαρχος σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.