Μαρία Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης για  τις σοβαρές ελλείψεις στο Γενικό Περιφερειακό Κρατικό  Νοσοκομείο Πατρών  “Ο  Αγ. Ανδρέας”  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 7/6/2021 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας,  για  τις σοβαρές ελλείψεις στο Γενικό Περιφερειακό Κρατικό  Νοσοκομείο Πατρών  “Ο  Αγ. Ανδρέας” .

Η βουλευτής ανέφερε ότι σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση  του Σωματείου Εργαζόμενων  ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨ του Γενικού Περιφερειακού Κρατικού  Νοσοκομείου Πατρών ¨Ο  Αγ. Ανδρέας¨, οι ελλείψεις προσωπικού και ιατρών στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, όπως και σε πολλά Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας, δημιουργεί τραγικές επιπτώσεις στην ευρύτερη λειτουργία τους.

Το Νοσοκομείο  Αγ. Ανδρέας καταγράφει πάνω από 450 κενές οργανικές θέσεις, αριθμός που ποσοστιαία αγγίζει το 35% περίπου, κενά που δυστυχώς θα μεγαλώσουν στην τρέχουσα χρονιά με τις συνταξιοδοτήσεις που ήδη έχουν αρχίσει και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50. Μέρος αυτών των κενών καλύπτεται από μη μόνιμο προσωπικό, με συμβασιούχους που παρατείνονται συνεχώς οι συμβάσεις τους, πολλές απ΄ αυτές ξεπερνούν το 24άμηνο, φθάνοντας ακόμη και τα 5 έτη

Η κα Απατζίδη επισήμανε  ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο κι εμείς ως πολιτικός και ιδεολογικός χώρος, δεν επικροτούμε την κάλυψη των αναγκών με συμβασιούχους, αλλά με μόνιμο προσωπικό. Επιπροσθέτως, δεν είμαστε σύμφωνοι με την συνεχιζόμενη ομηρεία αυτών των συμβασιούχων εργαζόμενων για τους οποίους ακόμη μια φορά ζητάμε την άμεση μονιμοποίησή τους, όχι με ευχολόγια ούτε με προκηρύξεις αυξημένης μοριοδότησης όπως η επικείμενη, αλλά με την άμεση  μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό τι απαντά στην ανακοίνωση  του Σωματείου Εργαζόμενων ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨. του Γενικού Περιφερειακού Κρατικού  Νοσοκομείου Πατρών ¨Ο  Αγ. Ανδρέας¨, καθώς και εάν θα προβεί στην παύση  της εργασιακής ομηρείας των συμβασιούχων εργαζόμενων στο Γ.Ν. Πατρών, μετατρέποντας τις συμβάσεις τους, σε αορίστου χρόνου.