Μεταξύ λιποθυμίας και μέθης θανάτου ήταν ο Π Παντελίδης

 31.3.2016

Προκαλούν σοκ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την κατάσταση στη οποία βρίσκονταν ο δημοφιλής καλλιτέχνης Παντελής Παντελίδης το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, όπου συνέβη το  μοιραίο  τροχαίο στην γέφυρα της Βουλιαγμένης, όπου έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα  ο Παν. Παντελίδης  βρίσκονταν μεταξύ ορίων λιποθυμίας και θανάτου λόγω μέθης.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίσθηκε τελικώς στον απίστευτο αριθμό του 2,72 mg ανά λίτρο που είναι από τους μεγαλύτερους αριθμούς χρήσης αλκοόλ που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά.

Ένα ποσοστό αλκοόλ που οδηγεί σε σχεδόν αναισθησία του χρήστη, ενώ όταν το ποσοστό αυτό προσεγγίζει τα 3 mg ανά λίτρο θεωρείται «όριο» θανάτου από πλήρη αδρανοποίηση του αναπνευστικού ζητήματος.

Μάλιστα το πρωτοφανές αυτό ποσοστό περιεκτικότητας σε αλκοόλ οδηγεί την πλευρά της οικογένειας του θύματος, εκπροσωπείται πλέον νομικά από τον δικηγόρο κ. Χάρη Λυκούδη, να διατυπώσει εκ νέου τον ισχυρισμό ότι «ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν θα μπορούσε να ήταν, λόγω αυτής της κατάστασης, οδηγός του οχήματος».