Με βραβεύσεις στους Πρωταθλητές του Δήμου Ωρωπού η κοπή της πίτας του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος

Με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση, άψογα οργανωμένη, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ωρωπού, έκοψε σήμερα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στο κέντρο Atlantis,  την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, όπου βραβεύτηκαν οι αθλητές του Δήμου Ωρωπού, που έχουν διακριθεί σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ τιμήθηκαν και άνθρωποι που μετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ευχήθηκε υγεία για το νέο έτος και έκοψε το κομμάτι της Βασιλόπιτας.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης  Τόλιας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που έχει παράξει το Νομικό Πρόσωπο κατά τη χρονιά που έφυγε, ενώ έθεσε και τους στόχους για το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μ. Τόλιας τόνισε ότι: «Ξεκινώντας το δύσκολο έργο της διαχείρισης του Ν.Π.Δ.Δ., δεν μπορούσα να φανταστώ τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζα. Πράγματι, άπειρος σε θέματα δημόσιας διοίκησης και ουσιαστικής ενασχόλησης με τα δημοτικά πράγματα, με έκαναν να αναθεωρήσω πολλές φορές τις αρχικές μου σκέψεις. Ταλαντεύτηκα σε πολλές αποφάσεις μου βγαίνοντας από τον αρχικό προγραμματισμό μου. Και με τις δυσκολίες που αντιμετώπισα από την πρώτη στιγμή, δίχως την πολύτιμη συνεισφορά των συνεργατών μου, αυτή των μελών του Δ.Σ., δεν ξέρω σε ποια κατάσταση θα βρισκόμασταν σήμερα».

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο τεράστιο έργο  που έχει συντελεστεί στο τομέα της φροντίδας των μικρών παιδιών καθώς, σήμερα, λειτουργούν έξι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, όπου φιλοξενούνται 250 παιδιά, ενώ ξεκίνησε τη θητεία του με 4 Βρεφονηπιακούς και 170 παιδιά.  «Όλα αυτά έγιναν με τον ίδιο ετήσιο προϋπολογισμό, που διαχειριζόμαστε κάθε χρόνο, χωρίς να προβούμε σε αύξηση της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης από τον Δήμο και χωρίς να επιβαρυνθούν οι γονείς με αύξηση τροφίμων. Αλλά και στις δράσεις πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού καλοκαιριού σε όλη την επικράτεια του Δήμου», επισήμανε ο κ. Μ. Τόλιας.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλη την οικογένεια του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμούθ & Περιβάλλοντος, τις δασκάλες για το εξαιρετικό έργο που προσφέρουν, καθώς και όλο το προσωπικό που εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι αθλητές:

Ο Μπασκετμπολίστας του Προμηθέα Πατρών  Δημήτρης Καραίσκος,  για τις διακρίσεις του στην Εθνική Παίδων.

Τα κορίτσια του Α.Σ. «ΑΛΜΑ Ωρωπού», για τις επιτυχίες τους στη Ρυθμική Γυμναστική,  Μικαέλα Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Σαμπάνη, Λυδία Στυλίδη, Νικολέττα Γεωργίου, Αλεξάνδρα Σιδέρη και Δέσποινα Πάντου.

Η αριστούχος, αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής, Βιβή Τζεβελέκου, η οποία διεκδικεί τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Πανελληνιονίκης αθλητής του KICKBOXING Γιάννης Χατζηιωάννου.

Η αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοΐας, Αμαλία Προβελέγγιου, με Παγκόσμιους, Πανευρωπαικούς  και Πανελλήνιους τίτλους, η οποία πρόσφατα τιμήθηκε για τις διακρίσεις της και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο.

Τιμηθήκαν, επίσης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δημάρχου Ωρωπού κ. Αθανάσιος Λέκκας καθώς και oi εθελοντές Ιωσήφ Γιαννόπουλος, Βασιλική Γιαννοπούλου, Νίνα Σέτα και Βούλα Μπάρδη.

Ο κ. Μιχάλης Τόλιας, ως εξαιρετικός οικοδεσπότης, με την ευγένεια που τον διακατέχει, πρόσφερε σε όλους τους πολιτικούς παράγοντες, της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης, καθώς και στους Προέδρους των Συλλόγων που παρευρέθηκαν, την ευκαιρία να εκφράσουν τις ευχές τους και να κόψουν την Βασιλόπιτα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα Ιωάννα Στεργίου και Στέλιος Κοροβέσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στέργιος Γκικάκης,  οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, Γιώργος Δάβρης, Γιώργος Σιδέρης και Κώστας Δέδες, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού και Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Οικονομάκος, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης, η Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ και Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κ. Δήμητρα Σωτήρχου-Τοτόμη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού κ. Αναστασία Μαραβέλια, η Γενική γραμματέας του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Αμαλία Σαμαρά, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Ν. Παλατίων κ. Θεοφάνης Καζαμίας, Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης και Ωρωπού κ. Λάμπρος Ρόδης. Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Γιασημάκης, Άγγελος Χατζηιωάννου, Χρήστος Τσεκρεζής, Δημήτρης Σωτήρχος, Ευάγγελος Πάντος, και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Γαζβινιάν.

Παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού κ. Θοδωρής Γιουρούκος, ο Πρόεδρος της Ν.Ε.Ο.Σ.Ω. κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, ο πρώην Π΄ροεδρος της Ο.Σ.Ω. κ. Χρήστος Παναγόπουλος και  Πρόεδροι Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων.