Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ενημερωτικές διαλέξεις από τις Ασ. Καλογράνη και Γ. Ξηρογιάννη στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού

 

Πολλές φορές το ξεπερνάμε ίσως γιατί μας βαραίνει κι αρνούμαστε να το δούμε κατάματα. Άλλοτε γιατί δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Το προσπερνάμε σχεδόν αδιάφορα. Πρόκειται όμως για ένα θέμα ζωτικής σημασίας που καθορίζει την πορεία των παιδιών μας.

Μιλάμε για «Την συμπεριφορά των γονιών και πως αυτή επηρεάζει την προσωπικότητα των παιδιών» αλλά και «Πως να βοηθήσουμε το παιδί να πιστέψει στον εαυτό του»,

Τα δύο αυτά θέματα ανέλυσαν με απόλυτη επιτυχία, χθες, Σάββατο 12 Μαΐου, στην αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού των Παλιών Φυλακών Ωρωπού, η ψυχολόγος κα Ασημίνα Καλογράνη και η Κοινωνική Λειτουργός κα Γεωργία Ξηρογιάννη.

Οι διαλέξεις, οι οποίες ήταν μεστές, περιεκτικές και απόλυτα κατανοητές, απευθύνονταν σε  γονείς, εκπαιδευτικούς και φίλους.

Ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένες κι είχαν αναφορά όχι μόνο στη συμπεριφορά των γονιών απέναντι στα παιδιά τους όταν έρχονται στον κόσμο αλλά ακόμα κι από την περίοδο της κύησης της μητέρας.

Οι τύποι γονέων και ο τρόπος συμπεριφοράς τους, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχοσύνθεση του παιδιού, καθώς και εάν αυτό θα έχει αυτοεκτίμηση ή όχι και σε ποιο βαθμό.

Παράλληλα έδωσαν πολλές απαντήσεις στο πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι γονείς αλλά και πως άτομα με μειωμένη αυτοεκτίμηση μπορούν να ξεπεράσουν τις αναστολές, τις εμμονές και τις φοβίες τους μέσω ειδικών επιστημόνων και να έχουν μια ομαλή ψυχική ζωή.