Με λαμπρότητα η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Σκάλα Ωρωπού

Ντύθηκε στα γαλανόλευκα η Σκάλα Ωρωπού για να γιορτάσει με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το πρωί την παραλιακή λεωφόρο, για να παρακολουθήσει την μεγάλη μαθητική παρέλαση.

Η μαθητική νεολαία του Δήμου Ωρωπού αλλά και Σύλλογοι, με το υπερήφανο παράστημα τους, τίμησαν επάξια τους αγωνιστές του 1821, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η πατρίδα μας μπορεί να προσδοκά από τη νέα γενιά καλύτερες μέρες.

Προς συγκίνηση όλων, η παρέλαση ξεκίνησε με το Ειδικό Σχολείο Χαλκουτσίου, όπου οι μαθητές παρέλασαν αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλων.

Ένα ακόμα μήνυμα χαράς και ελπίδας ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να υπάρχει αποδοχή, καλή διάθεση, πίστη και αγάπη σε κάθε βήμα.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ωρωπού κ. Ανδριάνα Αλεξανδράτου και η συγγραφέας κα Μαίρη Κασαμπαλάκου.

Πριν την παρέλαση, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία από τους αιδεσιμολογιότατους π. Νικόλαο και Αντώνιο, η οποία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Νέων Παλατίων, ενώ η καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού κ. Γεωργία Μαραγκού εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης απέδωσε χαιρετισμό για την ημέρα της επετείου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία  Ηρώων, όπου  τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, τα σχολεία και φορείς.