Μυστηριώδης η άγρια δολοφονία του Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα

Μυστηριώδης χαρακτηρίζεται η άγρια δολοφονία από αγνώστους του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καμίτση, στο Γέρακα Αττικής, η σορός του οποίου βρέθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, μέσα στο σπίτι του.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά η Αστυνομία  προσπαθεί ακόμα να ξετυλίξει το κουβάρι της δολοφονίας, καθώς η εξιχνίαση της χαρακτηρίζεται από τις πιο περίπλοκες, αφού ο δράστης ή οι δράστες δεν έχουν αφήσει ίχνη παραβίασης στο σπίτι.

Το γεγονός αυτό οδηγεί τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ να εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες ή ο δράστης να ήταν γνωστοί του Αρχιμανδρίτη και ο ίδιος να τους άνοιξε την πόρτα. Δεν αποκλείουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο  να ήταν και πρόσωπο ή πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του θύματος ακόμη και συγγενικά πρόσωπα του και να ήρθαν σε αντιπαράθεση και να τον σκότωσαν.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη  επιχείρησαν να τον στραγγαλίσουν με ένα σχοινί, προκαλώντας του τραύματα στα χείλη και τα ούλα, ενώ τελικά τον σκότωσαν προκαλώντας του ασφυξία με ένα μαξιλάρι, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς γεμάτο αίματα.

Σε αυτό το ενδεχόμενο έρχεται να προστεθεί και η προσπάθεια να σκηνοθετήσει ο δράστης ή οι δράστες τη δολοφονία σαν ληστεία, παραβιάζοντας ένα έπιπλο που βρίσκεται στο χώρο και αποσπώντας κάποια πολύτιμα αρχιερατικά αντικείμενα.

Το δεύτερο ενδεχόμενο, είναι αυτό της ληστείας η οποία, για κάποιο λόγο, κατέληξε στην άγρια δολοφονία του άτυχου 46χρονου Ιωάννη Καμίτζη.

Ο ιερέας, ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μορτερού στην Παλαιά Πεντέλη, βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα με κορδόνι παπουτσιών πάνω στο κρεβάτι του, ενώ το πρόσωπό του ήταν σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση ο 46χρονος Αρχιμανδρίτης πριν το θάνατό του ξυλοκοπήθηκε άγρια (είχε σπασμένα πλευρά), ενώ οι δολοφόνοι ή ο δολοφόνος  προσπάθησαν αρχικά να τον στραγγαλίσουν  και καθώς  βρήκαν αντίσταση, του προκάλεσαν ασφυξία με το μαξιλάρι που βρέθηκε στο μπάνιο.

Η άγρια δολοφονία του Αρχιμανδρίτη, που λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης,  αποκαλύφθηκε όταν ένας φίλος του ιερέας, ο οποίος είχε κλειδιά του σπιτιού του, αφού τον έψαχνε επί ώρες και δεν μπορούσε να τον βρει, πήγε στο διαμέρισμα του Αρχιμανδρίτη στην οδό Ναυπλίου και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Για το Αρχιμανδρίτη πολλά είναι τα όσα οι κάτοικοι του Γέρακα αναφέρουν και τα οποία συγκρούονται μεταξύ τους κι αυτό κάνει τους αστυνομικούς ιδιαίτερα προσεχτικούς τόσο στις κινήσεις τους, όσο και στους χώρους όπου αναζητούν τους δολοφόνους του θύματος, ώστε να φτάσουν στα ίχνη τους.