Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2018 στη Σκάλα Ωρωπού

Ξεκίνησε, σήμερα, το πρωί, με απόλυτη επιτυχία,  στη Σκάλα Ωρωπού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2018, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ωρωπού και μεγάλο χορηγό τον Εμπορικό Σύλλογο Ωρωπού.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κα Αναστασία Μαραβέλια καλωσόρισε τους αθλητές που μετέχουν στους αγώνες από όλη την Ελλάδα λέγοντας: «Σας υποδεχόμαστε στον όμορφο Ωρωπό, με μεγάλη χαρά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2018 και το Πρωτάθλημα Enduro 2018 Νοτίου Ελλάδας 2018, που διοργανώνονται σήμερα και αύριο, για πρώτη φορά στην περιοχή μας».

Η κα Αναστασία Μαραβέλια  ευχαρίστησε  το αθλητικό σωματείο ΕΔΟ (Εκτός Δρόμου Ομάδα), μέλος της ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος) και όλους τους συμμετέχοντες, γιατί όπως τόνισε «επέλεξαν την περιοχή μας για τη διεξαγωγή του αγώνα». Συνέχισε λέγοντας «όλοι μαζί στηρίζουμε ένα σπουδαίο γεγονός που προάγει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας».

Επίσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, τη Δημοτική Αρχή, γιατί συνέβαλαν ουσιαστικά  στη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Βελτανιώτη, τον Πρόεδρο του Ν..ΠΔ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Τόλια, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΩ κ. Στέφανο Δάβρη, τον Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Χαλκουτσίου και μέλος της ΕΤΑΔΩ κ. Γιώργο Λιθαδιώτη, για την πολύτιμη στήριξη τους.

Στους αγώνες μετέχουν, σήμερα, σαράντα αθλητές, από όλη τη χώρα, ενώ, αύριο, ο αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τους εκατό. Οι αθλητές που μετέχουν είναι έμπειροι κι  έχουν πολλές διακρίσεις σε Πανελλήνια  και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σήμερα πρώτη μέρα των αγώνων διεξάγεται η χρονομέτρηση στην 1η ειδική διαδρομή, στη Σκάλα Ωρωπού, καθώς και στην 2η ειδική διαδρομή 4.7 χιλ.  στο Συκάμινο. Οι απονομές των βραβείων θα γίνουν στις 17:00 μ.μ. σήμερα το απόγευμα.

Αύριο οι αγώνες θα συνεχιστούν με νέες ειδικές διαδρομές  και θα ακολουθήσουν οι απονομές στους νικητές.

Οι αγώνες είναι άψογα οργανωμένοι, ενώ έχουν προβλεφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τους αθλητές και τους θεατές.  Το ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού, οι διασώστες, η αστυνομία και η Πολιτική Προστασία του Δήμου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

  

Να σημειώσουμε ότι  για πρώτη φορά οι αγώνες μεταδίδονται δορυφορικά, καθώς οι αθλητές έχουν ειδική συσκευή, ώστε να παρακολουθείται κάθε δευτερόλεπτο η προσπάθειά τους από ηλεκτρονικό σύστημα.