Ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις στην Δημοτική Ενότητα Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.12.2017 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού και αποκατάστασης των εξωτερικών και εσωτερικών φθορών, στο κτίριο της πρώην Κοινότητας Πολυδενδρίου.

Οι εργασίες αφορούσαν  φθορές  από την  υγρασία σε όλο το μήκος, το πλάτος και το ύψος του κτιρίου, που επιδιορθώθηκαν με  βαφή των  τοίχων περιμετρικά,  εξωτερικά  και εσωτερικά του κτιρίου.

Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε με εργασία για την οποία αξιοποιήθηκε το έκτακτο προσωπικό του Δήμου και η κάλυψη των υλικών έγινε με ιδία μέσα.

Επίσης, πολύ σημαντική παρέμβαση, για την ασφαλή διέλευση των δημοτών, έγινε και στην είσοδο της Δημοτικής Ενότητας Καπανδριτίου, με την κατασκευή πεζοδρομίου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Η κατασκευή έχει μήκος περίπου 100 μ. και πλάτος κυμαινόμενο από 1 μ. έως και 1.80 μ.  Ήταν  μια αναγκαία παρέμβαση, καθώς υπήρχε χρόνιο αίτημα των δημοτών μας. Κι αυτό γιατί το σημείο κρίνεται, άκρως, επικίνδυνο, αφού τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής του πεζοδρομίου θα συνεχιστεί και  μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου για την αποχέτευση και διευθέτηση των όμβριων υδάτων, που έχει ενταχθεί στα έργα της Περιφέρειας Αττικής και βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Συγκεκριμένα το σχέδιο ολοκλήρωσης του έργου προβλέπει την κατασκευή  εκατέρωθεν πεζοδρομίων  στο μονόδρομο που οδηγεί στον ιστό του χωριού και θα απολήγουν στον κυκλικό κόμβο, στο κέντρο, περίπου, του Καπανδριτίου.

Πρόκειται για μικρές  αλλά λειτουργικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών και την ασφάλειά τους.

Επίσης, με την έλευση του καινούριου έτους, η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ωρωπού, προέβη στην προμήθεια μηχανημάτων κοπής, συντήρησης και διαμόρφωσης πρασίνου.

Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν αλυσοπρίονα, μηχανές κοπής γκαζόν, κονταροπρίονα, πριόνια μπορντούρας, και μηχανήματα απομάκρυνσης και συλλογής φύλλων.

Ήταν μια απαραίτητη προμήθεια για την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού  της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, ώστε να υπάρξει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα από  τους εργαζόμενους, καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες και ο υπάρχον  εξοπλισμός είναι παλιός και ανεπαρκής.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής του κ. Θωμά Ρούσση είναι να αναπληρώσει  τις ελλείψεις  που υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε να υπάρξει η καλύτερη προσφορά και βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στην καθημερινότητα του πολίτη. ‘Άλλωστε η σημερινή Δημοτική Αρχή, από την έναρξη της θητείας της, έθεσε ως προτεραιότητα την άριστη λειτουργία της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ωρωπού.

Μετά από τρία χρόνια διοίκησης η Δημοτική  Αρχή του κ. Θωμά Ρούσση  είναι σε θέση να μπορεί  να προγραμματίσει  με ακρίβεια την επίλυση των καθημερινών αναγκών του Δήμου μας και να προσφέρει  το μέγιστο των δυνατοτήτων της σε επίπεδο   υπηρεσιών και των στελεχών τους.

Η εικόνα  του Δήμου Ωρωπού στον τομέα της καθαριότητας, της αποκομιδής των σκουπιδιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης  έχει αλλάξει ριζικά.

Με μεθοδικότητα και σωστό προγραμματισμό, η Δημοτική Αρχή  συνεχίζει να είναι καθημερινά  δίπλα στους δημότες, κάτι άλλωστε που πράττει   από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Από το γραφείο Τύπου

του Δήμου Ωρωπού