Ονειρεμένη Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αμφιαράειο με μια μοναδική κλασσική συναυλία

Αμφιαράειο. Μεγάλη Στοά. Εκεί δίπλα στο αρχαίο Μαντείο και το Θεραπευτήριο του Αμφιαράου. Ανάμεσα στα αρχαία μνημεία. Βράδυ Παρασκευής 12 Αυγούστου.  Πανσέληνος με μια μοναδική συναυλία κλασικής μουσικής ανάμεσα στα μάρμαρα και τις μνήμες να γυρίζουν αιώνες πίσω, μέσα στο πλαίσιο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ωρωπού για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022.

Ήταν μια μουσική μαγεία,  κάτω από τον έναστρο ουρανό, που μας χάρισαν η  διευθύντρια του Ωδείου Ωρωπού Κωνσταντίνα Χάνδρου και το κουαρτέτο των Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο (πρώτο βιολί), Κίτι Βαρδάμη (δεύτερο βιολί), Γκέρτσα Σινάι (βιόλα), Μιρέλα Ρούτση (βιολεντσέλο).

Μια βραδιά καταπληκτική που θα μείνει αξέχαστη, στα εκατοντάδες άτομα, κάθε ηλικίας, που κατέκλυσαν τον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαράειου, και με σεβασμό απόλαυσαν τις κλασσικές μελωδίες των Μπαχ, Σοπέν, Χατζηδάκι, γνωστών μουσικών από  διαχρονικά κλασσικά τραγούδια και μουσικές ταινιών που άφησαν  εποχή, τα οποία απέδωσαν τέλεια  οι εκτελεστές.

Ήταν μια ανεπανάληπτη βραδιά σε έμπνευση καθώς για πρώτη φορά το Αμφιαράειο άνοιγε τις πύλες του στο κοινό για να απολαύσει την πανσέληνο  του Αυγούστου με συναυλία σε ένα χώρο που αποπνέει  ενέργεια.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού Άγγελο Καλύβα και στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Χριστόφορο Κούτσουρη που είχαν την ιδέα αυτής της βραδιάς, η οποία θα μείνει αξέχαστη και θα πρέπει να γίνει θεσμός. Γιατί τα αρχαία μνημεία μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, πέρα από ευκαιρία επίσκεψης τους, έχουν και παιδευτικό χαρακτήρα. Μας μεταφέρουν στο αρχαίο κάλος και μεγαλείο  των προγόνων μας. Κι ήταν χαρά για όλους όταν στο τέλος της συναυλίας ανάμεσα στα πεύκα και τα πλατάνια ξεπρόβαλε το ολόγιομο φεγγάρι για να μας συνεπάρει με το φως του και την ανεπιτήδευτη ομορφιά του.

Μετά από αυτή την απόλυτα επιτυχημένη, πολιτιστική, μουσική  εκδήλωση ο Δήμαρχος Γ. Γιασημάκης  συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση του κόσμου, αλλά και από την εξαιρετική απόδοση των  μουσικών   τους  ευχαρίστησε όλους που ανταποκρίθηκαν σε αυτό  το κάλεσμα του Δήμου.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Άγγελο Καλύβα, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Χριστόφορο Κούτσουρη, τον αρχαιολόγο Άρη Κυριαζή για την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου, τους εργαζομένους στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ στο τέλος της παράστασης έσπευσε να συγχαρεί την Διευθύντρια του Ωδείου Ωρωπού και τα μέλη του κουαρτέτου.

«Απολαύσαμε όλοι μία εξαιρετική μουσική βραδιά με πολύ συναίσθημα, ρομαντισμό αλλά και τη δύναμη της αύρας που αποπνέει αυτός ο ιερός τόπος που πριν από 2500 χρόνια ήταν μαζί με τους Δελφούς τα δύο σημεία αναφοράς της μεγάλης Ελλάδας. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ξεχωριστή και ποιοτική εκδήλωση».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γ. Γιασημάκης, ο Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου  Γ. Αρμυριώτης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ  Αγγ. Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αγγ. Καλύβας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χρ. Κούτσουρης,  ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Εντεταλμένος Σύμβουλος Ωρωπού Ν. Λούπης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Π. Κιούσης ο  Δημοτικός Σύμβουλος Αν. Θεοδώρου, ο Τοπικός Σύμβουλος Σκάλας Δ. Ελευθέρας, ο πρώην Δήμαρχος  Γ. Γαβριήλ η πρώην Βουλευτής Ι. Στεργίου και πολλοί φιλόμουσοι.