Ο Β. Περγάλιας κέρδισε το στοίχημα-Το Δήλεσι γίνεται Ε΄ Δημοτική Ενότητα στο Δήμο Τανάγρας

Το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία της Ε΄ Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου του Δήμου Τανάγρας, έγινε αποδεκτό, σύμφωνα με το κείμενο  του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι», του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο  κατατέθηκε σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου, στη Βουλή και πρόκειται άμεσα να ψηφιστεί.

Στο άρθρο 221 του «Κλεισθένη Ι» το Δήλεσι γίνεται Ε΄ Δημοτική Ενότητα.

Ένα πάγιο, χρόνιο αίτημα  της Δημοτικής Αρχής Τανάγρας και των κατοίκων του Δηλεσίου βρήκε, επιτέλους, οριστική λύση, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Το Δήλεσι με νόμο, αποτελεί οριστικά την Ε΄ Δημοτική Ενότητα του Δήμου Τανάγρας.

Η Δημοτική Αρχή, υπό τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Περγάλια,  λειτουργώντας θεσμικά, με αίσθημα ευθύνης,  μεθοδικότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς ακρότητες αλλά με πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και  τους φορείς  του Δηλεσίου, κατάφερε να ανατρέψει την αρχική αρνητική θέση της κυβέρνησης η οποία είχε αντικαταστήσει το άρθρο 115 του 2014, με το άρθρο 206 νυν 221 και το οποίο ρητά και κατηγορηματικά απαγόρευε την ίδρυση νέων Δημοτικών Ενοτήτων.

Ο κ. Β. Περγάλιας επισκέφθηκε, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2018,  τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Πουλάκη στον οποίο κατέθεσε ολοκληρωμένο και αιτιολογημένο  φάκελο στον οποίο αναφέρονταν όλα τα στοιχεία για τους λόγους που θα έπρεπε το Δήλεσι να γίνει Δημοτική Ενότητα κατά παρέκκλιση του νόμου. Στον κ. Πουλάκη παρέστη και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή με εκπροσώπους φορέων, η οποία είχε συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Β. Περγάλιας πριν τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών είχε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη στον οποίο εξέθεσε το αίτημα της επιτροπής. Το αίτημα έγινε δεκτό από τον υπουργό ο οποίος κατ’ εξαίρεση έδωσε εντολή να συμπεριληφθεί η σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο.

Το εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Οι συνθήκες άκρως αρνητικές για την αποδοχή του αιτήματος. Εν τούτοις με τις προσωπικές ενέργειες και την ήπια πολιτική την οποία ακολούθησε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, οι οποίες  μάλιστα αμφισβητήθηκαν από μικρή μερίδα συμπολιτών του, της Δημοτικής Αρχής αλλά και των φορέων, κατόρθωσε να ανατρέψει μια υπόθεση που μέχρι πριν από μερικές μέρες ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Ήταν μια τεράστια επιτυχία που δικαιώνει όσους πίστεψαν στην ανατροπή της αρχικής κυβερνητικής θέσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Δημοτική Παράταξη του κ. Β. Περγάλια προεκλογικά είχε δεσμευτεί να αγωνιστεί, ώστε το Δήλεσι να γίνει η Ε’ Δημοτική Ενότητα του Δήμου Τανάγρας. Στην προεκλογική διακήρυξη του ο κ. Β. Περγάλιας είχε συμπεριλάβει το Δήλεσι στις βασικές δεσμεύσεις του. Συγκεκριμένα στο κεφάλαιο «Τομέας εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου» ανέφερε: «Διεκδίκηση τροποποίηση κείμενης νομοθεσίας προς δημιουργία 5ης Ανεξάρτητης Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου».

Σήμερα  η υπόσχεση έγινε  πράξη. Και μαζί με μια σειρά μεγάλων αναπτυξιακών έργων το Δήλεσι αλλάζει όψη. Ασφαλτοστρώσεις δρόμων, ΚΕΠ, νέο νεκροταφείο, Παιδική χαρά, στέγαση του  νηπιαγωγείου σε νέο κτίριο, πλατεία,  αποχετευτικά  έργα, ανάπλαση παραλίας στη Πλάκα Δηλεσίου είναι μερικά από αυτά που η Δημοτική Αρχή υποσχέθηκε προεκλογικά και, ήδη, έχει κάνει   πράξη.

Χωρίς προσωπικές πολιτικές, αλλά με συνετή διαχείριση, πιστικό λόγο και σωφροσύνη προς όφελος όλων των πολιτών του Δηλεσίου η Δημοτική Αρχή κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης. Πάνω από όλα το συμφέρον των πολιτών πέρα από μικροπολιτικές

Η δημιουργία της Ε΄ Δημοτικής Ενότητας είναι μια νίκη των πολιτών του Δήμου Τανάγρας, για ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και του Δηλεσίου,  που αποτελεί τουριστικό θέρετρο της περιοχής, μέσα από έργα πνοής και ουσίας.