Ο Γ. Γιασημάκης εξήγγειλε την ανέγερση νέου Δημαρχείου

Την ανέγερση  νέου Δημαρχείου εξήγγειλε, κατά την  πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης.

Το νέο Δημαρχιακό  Μέγαρο, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα ανεγερθεί σε δημοτικό χώρο, κοντά στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών, επί της Λεωφόρου Χαλκουτσίου και θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή, η οποία βρίσκεται σε συνεχή αναπτυξιακή τροχιά, καθώς αναμένεται να ανακαινισθούν και οι Παλιές Φυλακές Ωρωπού στις οποίες θα δημιουργηθεί το Κέντρο Δημοκρατίας και Πολιτισμού.

Ήδη είναι έτοιμη η σχετική μελέτη για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου το οποίο θα πληροί όλες τις σύγχρονες ανάγκες του Δήμου. Θα είναι λειτουργικό και θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες, ενώ θα διαθέτει γραφείο Δημάρχου και Αντιδημάρχων, αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και αμφιθέατρο για εκδηλώσεις.

Κατά καιρούς είχαν διατυπωθεί διάφορες ιδέες για την μεταφορά του Δημαρχείου Ωρωπού σε άλλα κτίρια, όπως στο κτίριο του παλιού  1ου  Γυμνασίου Ωρωπού στη Σκάλα. Κρίθηκε όμως μη λειτουργικό για τη μετατροπή του σε Δημαρχείο,  αλλά και κοστοβόρα μια τέτοια διαδικασία.

Επιλέχτηκε κατά τεκμήριο από τη Δημοτική Αρχή η κατασκευή ενός νέου Δημαρχιακού Μεγάρου το οποίο θα επιλύσει χρόνια προβλήματα της διοίκησης και θα σηματοδοτήσει την αναπτυξιακή πορεία του δήμου.