Ο Δήμαρχος Τανάγρας στην παρουσίαση καινοτόμου προπτυχιακού προγράμματος στη Βιβλιοθήκη «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β´» στα Οινόφυτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                               

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου προπτυχιακού εξ αποστάσεως προγράμματος «Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Βιβλιοθήκη «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β´» παραβρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019 ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Περγάλιας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου καθώς και πολλών εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής.

Το καινοτόμο προπτυχιακό πρόγραμμα, καλύπτει το νευραλγικό γνωστικό αντικείμενο της Ανατολικής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο τρίπτυχο της ιστορίας, θεωρίας και πράξης και η ένταξη ενός μεγάλου αριθμού εξειδικευμένων μουσικών, αλλά και θεολογικών μαθημάτων, καθιστούν το συγκεκριμένο εγχείρημα ως ένα σημαντικό διεθνές πρωτοποριακό Πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αναμένεται να συνεισφέρει ουσιαστικά, ώστε να διαφυλαχθεί το ύφος και η παρακαταθήκη της εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής-Ψαλτικής Τέχνης.

Για την πρωτοβουλία αυτή ο Δήμαρχος Τανάγρας συγχαίρει τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ Ιερώνυμο, τους συντελεστές του προγράμματος και την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κ. Αδαμαντία Λιάπη.