Ο  Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης δέχτηκε, σήμερα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Β. Λεβέντη

Τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση επισκέφτηκε, σήμερα, Τρίτη, 25 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, συνοδευόμενος από τους Πολιτευτές της Περιφέρειας Αττικής  κ. Αλέξανδρο Ανδριώτη και τον  Γιώργο Ίσαρη, στο Δημοτικό Κατάστημα Ωρωπού.

Ο κ. Ρούσσης, παρουσία του Αντιδημάρχου Καπανδριτίου κ. Δημήτρη Βελτανιώτη, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ωρωπού.

Πρώτο θέμα αποτέλεσαν τα διόδια, τα οποία είναι ένας βραχνάς για τους δημότες, τους οικιστές, τους επισκέπτες αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου Ωρωπού. Ο κ. Ρούσσης επεσήμανε ότι η κάρτα δημότη δεν εξυπηρετεί και δεν δίνει λύση στο πρόβλημα. Η λύση είναι η χιλιομετρική αποζημίωση της Νέας Οδού, ώστε να μειωθεί το κόστος των μετακινήσεων.

Στη συζήτηση τέθηκε,  επίσης, το θέμα του νέου εκλογικού νόμου όπου ο κ. Ρούσσης εξέφρασε την ομόφωνη απόφαση όλων των Δημάρχων  της χώρας, ότι οδηγεί σε ακυβερνησία. Τέθηκε επίσης και το ζήτημα του Μητροπολιτικού Σχεδιασμού σε συνάρτηση με την έναρξη του ηλεκτρονικού συστήματος διενέργειας των δημοπρασιών δημόσιων έργων, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου 2017, ενώ η σχετική πλατφόρμα δεν έχει ακόμη στηθεί. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτιμά ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος, εάν δεν δοθεί παράταση στην έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στη δημοπράτηση έργων.

Ο κ. Λεβέντης δεσμεύτηκε τα θέματα αυτά να τα μελετήσει και να τα φέρει στη Βουλή μέσω του Κοινοβουλευτικού έργου.