Ο Επστάιν στοιχειώνει το Μπάκινγχαμ-Οι αμερικανικές αρχές καλούν με το ζόρι τον Πρίγκιπα Άντριου να καταθέσει

Δεν το βάζουν κάτω οι αμερικανικές αρχές. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αυτοκτονία του παιδόφιλου Επστάιν στις φυλακές, καλούν τον γιο της Βασίλισσας Ελισάβετ να καταθέσει όσα γνωρίζει!

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς οι αμερικανικές αρχές υπέβαλλαν αργά το βράδυ της Κυριακής αίτημα για να εξετάσουν τον Πρίγκιπα για την υπόθεση Επστάιν.

Πιο αναλυτικά το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης επικοινώνησε με τις Βρετανικές αρχές και υπέβαλλε επίσημο αίτημα για την υπόθεση αυτή.

Ο Πρίγκιπας Άντριου έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι είχε κάνει οποιοδήποτε αδίκημα που να σχετίζεται με την υπόθεση αυτή.

Όμως, το αίτημα των αμερικανικών αρχών είναι πιθανόν να οδηγήσει στην υποχρεωτική κλήση του να εμφανιστεί ωα μάρτυρας σε βρετανικό δικαστήριο.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αποκαλύψει ότι ο Πρίγκιπας έχει αρνηθεί πολλές φορές να συνεργαστεί μαζί τους και να ανακριθεί για την υπόθεση Επστάιν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιήσει όλες τις επικοινωνίες των δικηγόρων του με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο 60χρονος Άντριου, θα κληθεί να απαντήσει και για την συνέντευξη που παραχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο στο BBC που ήταν ένα επικοινωνιακό βατερλώ για τον ίδιο.

Ένα από τα θύματα του Επστάιν, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, έχει δηλώσει δημόσια ότι είχε αναγκαστεί να κάνει σεξ με τον Πρίγκιπα όταν εκείνη ήταν 17 ετών σε σπίτι του Αμερικανού παιδόφιλου, Τζέφρι Επστάιν. Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία του Επστάιν με την κοπέλα λίγο πριν αναγκαστεί να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του. Όλα είχαν γίνει το 2001 στο Λονδίνο.

Αυτό που δεν μπορεί με τίποτα να αρνηθεί ο Πρίγκιπας είναι οι στενές σχέσεις που είχε με έναν από τους πιο γνωστούς παιδόφιλους της σύγχρονης ιστορίας. Και μάλιστα το γεγονός ότι ακόμα και το 2010 όταν οι κατηγορίες εναντίον του σχημάτιζαν βουνό ο Άντριου φωτογραφιζόταν μαζί του και φιλοξενούνταν στις επαύλεις του.

Ο Επστάιν αυτοκτόνησε τον περασμένο Αύγουστο ενώ ήταν υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη.

Το πιο σημαντικό είναι ότι σε αντίθεση με την μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πρίγκιπας Άντριου δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία.

Ωστόσο, έχει δικαίωμα αφού θα ανακρίνεται από τις αμερικανικές αρχές να επικαλεστεί την 5η τροπολογία του συντάγματος και να μείνει σιωπηλός, κάτι που είναι δίκοπο μαχαίρι…

Τον Πρίγκιπα Άντριου σύστησε το 1999 στον Επστάιν μια γυναίκα η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση και εναντίον της οποίας δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία προκαλώντας την οργή των θυμάτων. Η γυναίκα αυτή λέγεται Ghislaine Maxwell η οποία θεωρείται ότι ήταν εκείνη που «προμήθευε» τα ανήλικα κορίτσια στον Επστάιν και στην παρέα του…

newsit.gr