Ο Μύλος των ξωτικών στα Τρίκαλα

26.12.2015

Χριστούγεννα σημαίνει γιορτή, χαρά, ανεμελιά, απόδραση από την καθημερινότητα. Παιδιά που ζουν το όνειρο του φανταστικού και μεγάλοι που ξαναγίνονται παιδιά σε μια άλλη εποχή από εκείνη που έζησαν αυτοί. Όλοι μεθούν με τη χαρά των ημερών.

Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα αποτελεί σημείο αναφοράς αυτών των ημερών για μικρούς και μεγάλους. Ένας χώρος μαγικός που σε ταξιδεύει από το πραγματικό στο φανταστικό. Από το καθημερινό στο όνειρο. Ένας Μύλος που κάποτε έδινε ζωή στους ντόπιους, σήμερα σε ταξιδεύει..

Από το μουσείο μανιταριών μέχρι τον αλευρόμυλο κι από το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη μέχρι  το παγοδρόμιο, μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα. Γεύονται τοπικά προϊόντα και ακούν μουσικά σχήματα και δρώμενα νέων που σε κάνουν να ελπίζεις ότι κάπου, έξω από τα τείχη Της Αθήνας, η ζωή και η δημιουργία δεν έχασαν τη γοητεία τους.

Οι άνθρωποι δημιουργούν χαμογελούν και το χαίρονται. Ζουν με τα ξωτικά κι αφήνουν το νου να χάνεται στο άπειρο… Μόνη παραφωνία ο καυτός ασυνήθιστος ήλιος του Δεκέμβρη, που κι αυτός όμως έχει τη χάρη του…κι ας λείπει το χιόνι. Υπάρχει η φάτνη για να ζεστάνει τις καρδιές όλων.

ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΑ 1

ΤΡΙΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ