Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος με την Υπ. Περ. Συμβ. Π.Ε. Αργολίδας Ελένη Ζαφειροπούλου-Μουταφίδη σε εκδήλωση στο Κρανίδι

Στο Κρανίδι, του Δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, το Σάββατο 4 Απριλίου, για να τιμήσει την επετειακή εκδήλωση εις μνήμην του οπλαρχηγού της Επανάστασης του ’21, Παπαρσένη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Αργολίδας, με το συνδυασμό του κ. Παναγιώτη Νίκα «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο», κα Ελένη Ζαφειροπούλου-Μουταφίδη.

Μάλιστα είχε ολιγόλεπτη συνάντηση, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, με τον   Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο αντάλλαξαν χειραψία και φωτογραφήθηκαν, καθώς υπήρξε  καθηγητής της, στην Νομική Σχολή Αθηνών.

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Σφυρής απένειμε τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος μετά την ομιλία του και την αναφορά του στον Παπαρσένη, στην αντιφώνηση του τόνισε:

«Η Ελευθερία συνιστά για κάθε Έλληνα βιωματική αξία, δηλαδή conditio sine qua non της ίδιας της ύπαρξής του και είμαστε έτοιμοι να την υπερασπισθούμε έναντι οιασδήποτε επιβουλής».

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε, επίσης, ότι «αυτό δεν θα πρέπει, ποτέ, να το λησμονεί κανείς, στο πλαίσιο της ευρύτερης Διεθνούς Κοινότητας, εντός της οποίας, με κύριο σκοπό την προαγωγή της Ειρήνης και της συνεργασίας με άλλους Λαούς, πορεύεται η Πατρίδα μας, σεβόμενη, απολύτως και απαρεγκλίτως, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους».

Απευθυνόμενος προς την Τουρκία υπογράμμισε ότι «Κατ’ εξοχήν δε αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπει η γειτονική μας Τουρκία, δοθέντος μάλιστα ότι από τον σεβασμό αυτής της αρχής εξαρτάται η μεταξύ μας φιλία και καλή γειτονία καθώς και η γενικότερη Ευρωπαϊκή της προοπτική».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε πως «Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε Ιερό Χρέος να αναγνωρίζουμε, στο διηνεκές, και να σεβόμαστε, στο ακέραιο, την αδιαμφισβήτητη αλήθεια της προσφοράς και της συμβολής της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ιερού Κλήρου της στην υπεράσπιση της Πατρίδος, όπως άλλωστε η αλήθεια αυτή καταγράφεται, με ιστορικώς αμάχητα τεκμήρια, και αποτυπώνεται, εμμέσως πλην σαφώς, σε όλα, ανεξαιρέτως, τα Δημοκρατικά μας Συντάγματα».

Ο κ. Παυλόπουλος κατέληξε λέγοντας  με έμφαση «Η ιστορική Αλήθεια δεν είναι ζήτημα πίστης αλλά Ιστορικής Δικαιοσύνης.»

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο φιλόλογος και ιστορικός ερευνητής εξ Ερμιόνης κ. Ιωάννης Ησαΐας.