Ο Στρος Καν στην  Ουκρανία για την…Bank Credit.

4.2.2016

Κι αν κάποιος είχε ανησυχία  για το επαγγελματικό μέλλον του «τσαχπινιάρη» Στρος Κάν του πρώην ισχυρού άντρα του ΔΝΤ μάλλον άδικος ήταν ο φόβος.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν προσελήφθη ως σύμβουλος σε τράπεζα ιδιοκτησίας του Ουκρανού δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Πίντσουκ. Μάλιστα θα είναι μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Bank Credit.

Ιδιοκτήτης της τράπεζας είναι ο γαμπρός του τέως Ουκρανού Προέδρου Λεονίντ Κούτσμα, η περιουσία του οποίου αγγίζει κατά πληροφορίες το 1,4 δισ δολάρια ενώ δραστηριοποιείται σε πολλαπλούς τομείς, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο Πιντσουκ κατάφερε τον περασμένο μήνα να διευθετήσει εξωδικαστικά με δύο άλλους Ουκρανούς επιχειρηματίες την υπόθεση εξαγοράς μίας εταιρείας εξόρυξης, το 2004, η οποία θα εκδικάζετο στο Λονδίνο μόλις λίγες ημέρες αργότερα και αναμένετο να αποτελέσει την ακριβότερη δίκη στα νομικά ιστορικά της Μ. Βρετανίας. Παράλληλα θα έφερνε στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τις εμπορικές συμφωνίες ορισμένων από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Στρος Καν που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του Διευθυντού του ΔΝΤ το 2011 εξαιτίας της υπόθεσης με τις κατηγορίες βιασμού σε βάρος του – οι οποίες αργότερα απεσύρθησαν.