Πανό αλληλεγγύης στην Ακρόπολη ύψωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για τους πρόσφυγες

31.10.2015

Δύο μεγάλα πανό ύψωσαν στην Ακρόπολη, νωρίς σήμερα το πρωί, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Το ΚΚΕ, που καθημερινά φωνάζει και διαμαρτύρεται για τις τραγωδίες που διαδραματίζονται στα «μαύρα» νερά  της Μεσογείου  με τις χαμένες ψυχές να βουλιάζουν και να μένουν στα «αζήτητα» αυτού του κόσμου, περνά σε δράση για την ανθρώπινη αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Το ΚΚΕ υψώνει τη φωνή του στην Ακρόπολη με πανό, στο κέντρο του πολιτισμού όλου του κόσμου, ενός απολίτιστου και απάνθρωπου κόσμου, μιας Ευρώπης που παραπαίει συνενώνοντας υπόκωφα στην «εν ψυχρώ δολοφονία» των προσφύγων.

Το ΚΚΕ σπάει τη σιωπή. Η μόνη φωνή που τολμά να πει τα πράγματα με το όνομα τους, να αντισταθεί και να αφυπνίσει τις συνειδήσεις που αποχαυνωνόμενες παρακολουθούν το έγκλημα πίσω από τις κουρτίνες του ιμπεριαλισμού.

«Ε.Ε. και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Σταματήστε τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων» γράφουν τα πανό στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ο μόνος «πόλεμος» που αναγνωρίζει είναι για την δικαιοσύνη και την ισότητα των κατατρεγμένων, δίνοντας καθημερινά μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.