Παραδοσιακό χορευτικό αντάμωμα στα ΚΟΡΙΝΕΙΑ 2017 του Δήμου Τανάγρας

Ένα μοναδικό ταξίδι στο κόσμο της παράδοσης, μας χάρισαν τα χορευτικά συγκροτήματα των   Πολιτιστικών Συλλόγων Σχηματαρίου και Δηλεσίου, το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου, στη Κεντρική πλατεία Σχηματαρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΚΟΡΙΝΕΙΑ 2017, που τελούν υπό την αιγίδα της Δ.Η.Κ.Ε.Τ.

Ένα ταξίδι στο χορό, την κίνηση, τα χρώματα και τους ήχους των δημοτικών τραγουδιών που μας χάρισαν οι νέοι του Δήμου Τανάγρας δείχνοντας ότι οι Έλληνες δεν ξεχνούν την ιστορία τα ήθη και τα έθιμα τους. Τα διαφυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού  και τα μεταφέρουν σαν ιερά κειμήλια από γενιά σε γενιά. Γιατί αυτή είναι η Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο. Η Ελλάδα της ζωντάνιας, της δημιουργίας, των χρωμάτων, των αντιθέσεων και των συναισθημάτων.

Ο Σύλλογος «Γεώργιος Σχηματάρης» με χορούς από τη Θράκη, ο Σύλλογος Απανταχού Πετριλιωτών, με χορούς από την Αργιθέα, ο Σύλλογος Τερψιχόρη με χορούς από το Αιγαίο, ο Σύλλογος Τροβάτου με χορούς από την Ήπειρο και  ο Σύλλογος Κρητών «Ερωτόκριτος», με χορούς από την λεβεντογέννα Κρήτη, ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και πρόσφεραν ένα εξαιρετικό θέαμα.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, κλείνοντας την υπέροχη παραδοσιακή χορευτική βραδιά  με την ομιλία του, δε μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη δουλειά που κάνουν αυτοί οι Σύλλογοι πρεσβευτές της παράδοσης του Τόπου μας.

Ο κ. Περγάλιας τόνισε ότι «Σε μια εποχή  κρίσης αξιών η παράδοση ακόμα αντέχει. Ο χορός έχει ξεχωριστή σημασία. Κι αυτό γιατί δεν είναι δημιούργημα του ενός ανθρώπου αλλά είναι δημιούργημα της ψυχής ενός ολόκληρου λαού».

Και πρόσθεσε με έμφαση: «Αυτό τον ανεκτίμητο θησαυρό που κληρονομήσαμε από την παράδοσή μας έχουμε την ιερή υποχρέωση να τον διαφυλάξουμε. Ο Δήμος Τανάγρας και η ΔΗΚΕΤ θα είμαστε πάντα κοντά σας και θα σας στηρίζουμε με κάθε μέσο».

Συγκινητικό ήταν το κάλεσμα του Δημάρχου προς τον κόσμο «Σας εύχομαι αυτός ο χειμώνας να είναι καλύτερος, να δώσουμε μια άλλη αγάπη στον Τόπο μας και να δώσουμε ένα χαμόγελο  σε μια χαμένη Ελλάδα. Αυτό το φιλέτο που λέγεται Ελλάδα δεν μπορούν να μας το πάρουν κάποιοι. Πρέπει να το διεκδικήσουμε όχι με το εγώ αλλά όλοι εμείς χωρίς κομματικές ταυτότητες μόνο με αγάπη ο καθένας για τον τόπο του».

Ο Πρόεδρος της Δ.Η.ΚΕ.Τ κ. Αλέξανδρος Ανυφαντής, ευχαρίστησε όλους όσους συμετείχαν και με την παρουσία τους ομόρφυναν τις εκδηλώσεις «ΚΟΡΙΝΕΙΑ 2017» δίνοντας χρώμα και ζωή στο Σχηματάρι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις συμβολικές Ταναγραίες που πρόσφερε ο Δήμαρχος στους Συλλόγους.

Δείτε την ομιλία του Δημάρχου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια