Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 30/07/2015

 

 

 

 

Παρεμβάσεις κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 30/07/2015 πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση με τον δημοτικό της σύμβουλο Μιχάλη Χασιώτη. Συγκεκριμένα:

 

 

Κάλεσε την δημοτική αρχή να προχωρήσει στην εγγραφή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς όλων των νήπιων, δεδομένου ότι ήδη οι αιτήσεις των γονέων έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό που έχει δηλώσει η δημοτική αρχή ότι θα εξυπηρετηθεί από τους παιδικούς σταθμούς και να καταργήσει τα τροφεία έτσι ώστε τα νήπια να απολαμβάνουν την προσχολική αγωγή δωρεάν. Η δημοτική αρχή, πιστή στην εφαρμογή της πολιτικής των «μνημονίων», όχι μόνο δεν δεσμεύτηκε αλλά τόνισε ότι θα είναι ικανοποιημένη αν εξυπηρετήσει τον ίδιο αριθμό παιδιών με την προηγούμενη χρονιά…

 

 

Κατήγγειλε ότι στην ΔΕ Αυλώνα (θέση ΠΟΥΣΙ ΠΑΛΙΤ) μεθοδεύεται η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας από «βιομάζα» από την εταιρία ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ. Κάλεσε τη δημοτική αρχή να υποβάλλει ένσταση πριν την καταληκτική ημερομηνία της 05/08/2015, τονίζοντας ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις σιωπούν και κατά συνέπεια αδιαφορούν για την καταστροφή της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος από την λειτουργία τέτοιου είδους μονάδων.

 

 

Τέλος, κατήγγειλε  τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή οποία σε εφαρμογή του «αριστερού» της μνημονίου κάλεσε τους δήμους, για τη σύνταξη του προϋπολογισμού έτους 2016 να προχωρήσουν σε δραστική μείωση των δαπανών τους και, ταυτόχρονα, σε σημαντική αύξηση των ανταποδοτικών τελών και την ελαχιστοποίηση των δαπανών για αθλητισμό και πολιτισμό κ.α. Φυσικά, δημοτική αρχή και «αντιπολίτευση» δεν τοποθετήθηκαν καθώς έχουν αποδείξει την πλήρη συμφωνία τους με τις ενέργειες τις συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσφέροντας της μάλιστα και πολιτική κάλυψη με την δημιουργία «επιτροπών» μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για διάφορα ζητήματα όπως διόδια, το ΚΥ Καπανδριτίου, την ζεύξη Ωρωπού – Ερέτριας, με μόνο σκοπό να απορροφήσουν τους κραδασμούς από την δυσαρέσκεια του λαού της περιοχής μας για την αντιλαϊκή πολιτικής της συγκυβέρνησης.

 

 

Ιούλιος 2015,

 

 

Το γραφείο τύπου

 

https://lsoropou.wordpress.com/