Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Καλύβια Θορικού, στην Αττική

Μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, όπου το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, επτά οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες, πέντε ελικόπτερα, καθώς και ένα συντονιστικό.

Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικίες της ευρύτερης περιοχής, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά βρίσκεται σε απόσταση 100-150 μέτρων από τις πλησιέστερες κατοικίες, με τον άνεμο να έχει αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Αύγουστος κάνει ποδαρικό με πολύ ισχυρά μελτέμια!

Η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται “πολύ υψηλός” τόσο σήμερα όσο και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λουκά, Δήμαρχο Λαυρίου και τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αν πέσει η νύχτα και οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να “πιάσουν” τη φωτιά, οι φλόγες θα μπουν μέσα στη Σαρωνίδα.

Πάντως η φωτιά έχει αλλάξει πορεία και πλέον έχει κατεύθυνση προς τη Σαρωνίδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα το μέτωπο κινείται προς το νότο και έχει περάσει τη Λεωφόρο Αναβύσσου.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται «πολύ υψηλός» τόσο σήμερα όσο και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

mantata.gr