Πότε κάνει πρεμιέρα η σειρά υπερπαραγωγή του Μανουσάκη με τους 171 ηθοποιούς και τους 1.140 κομπάρσους

Το κόκκινο ποτάμι – Τηλεοπτική σειρά: Θα προβληθεί από το Open Beyond. Θα ξυπνήσουν συναισθήματα και μνήμες από το παρελθόν. Η συγκεκριμένη σειρά ανήκει στον Μανούσο Μανουσάκη. Δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η προβολή του πρώτου επεισοδίου. Αυτό προβλήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων ήταν ενθουσιώδες. Στο βήμα ανέβηκε ο Μανούσος Μανουσάκης και ο ιδιοκτήτης του καναλιού, Ιβάν Σαββίδης. Σκοπός του Κόκκινου Ποταμιού είναι να μην ξεχαστούν πράγματα που έγιναν στο παρελθόν.

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, η οποία λαμβάνει χώρα σε μια δύσκολη περίοδο, η οποία άλλαξε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε δέκα πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό (σ.σ. Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Παρίσι).

Οι ηθοποιοί που εργάστηκαν ήταν 171, οι κομπάρσοι 1.140, ενώ τα κοστούμια της σειράς έφτασαν τα 629 τον αριθμό.

Η σειρά είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη. Όσον αφορά την πρεμιέρα της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (σ.σ. 6 Οκτωβρίου του 2019) και ώρα 09.00 το βράδυ.

Το κόκκινο ποτάμι: Η υπόθεση

Η ιστορία ξεκινά στην Άγκυρα, το 1895. Η οικογένεια του Γεώργιου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, Μίλτο, με την 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη της Σοφίας Νικολαΐδη. Πρόκειται για γάμο σκοπιμότητας. Όμως, οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον Ελληνισμό του Πόντου. Αυτές, επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων.

Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων αναγκάζουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι Μίλτος και Ιφιγένια θα συναντηθούν μετά από 11 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Ερωτεύονται κεραυνοβόλα και δοκιμάζονται, αλλά θα αντισταθούν, έχοντας ως όπλο την αγάπη.