Σάλος με τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου-παρέμβαση εισαγγελέα

6.11.2015

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε ο ξυλοδαρμούς του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκου από άγνωστους στο Σύνταγμα κατά την συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ποντιακής Ομοσπονδίας ενάντια στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.

Αντίδραση

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάλεσε τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα να μην προστατεύουν και να μην καλύπτουν άλλο τους τραμπούκους και τα φασιστοειδή.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «Ας καταλάβει ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι είναι άμεσα υπόλογος για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη σύλληψη των δραστών, η ταυτότητα των οποίων είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή, όπως ο ίδιος έχει επισήμως δηλώσει».

 

Και καταλήγει «Ας αφήσει τα λόγια και ας απολογηθεί για την ανεπάρκεια των μέτρων περιφρούρησης της χθεσινής συγκέντρωσης των Ποντίων, που έδωσε τη δυνατότητα σε ακραία στοιχεία να επιτεθούν σε μέλος του Κοινοβουλίου».