Σε αυτοσχέδιες πίστες αγώνων έχουν μετατραπεί κεντρικοί οδικοί άξονες του Ωρωπού

 

Σε αυτοσχέδιες πίστες αγώνων για μηχανάκια και οχήματα, από νεαρούς, κυρίως, οδηγούς, οι οποίοι επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στο τιμόνι έχουν μετατραπεί,  κεντρικοί οδικοί άξονες του Δήμου Ωρωπού.

Πρόκειται για μια «νέα συνήθεια» κάτω από την μύτη της αστυνομίας, η οποία τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Καθημερινά νεαροί τις μεσημεριανές και, κυρίως, τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, επιδίδονται σε σούζες με μηχανές, ελιγμούς δεξιοτεχνίας ακόμα και κόντρες με χαλασμένες εξατμίσεις ή φτιαγμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας θόρυβο και το σημαντικότερο, κίνδυνο ατυχήματος στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της Σκάλας Ωρωπού, αλλά και στη Λεωφόρο Χαλκουτσίου μέχρι το Δήλεσι. Μάλιστα πολλές φορές μαρσάροντας αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες σε μικρές αποστάσεις για να εντυπωσιάσουν.

Οι κάτοικοι του Ωρωπού αλλά και άλλων περιοχών μας καταγγέλλουν στην «Άποψη τώρα» το γεγονός, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των ίδιων των οδηγών. Τονίζουν ότι με αυτή την κακιά συνήθεια κινδυνεύουν οι ίδιοι να κυκλοφορήσουν  στην δρόμο. Ταυτόχρονα εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί έχουν εξαντλήσει τα όρια της ανοχής και αντοχής τους  και υποστηρίζουν  ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους από  τον θόρυβο που προκαλούν  οι νέοι αυτόκλητοι πρωταθλητές του βολάν, σε ώρες κοινής ησυχίας. Μια εικόνα που δεν συνάδει με ΄μια τουριστική περιοχή όπου στην παραλιακή της λεωφόρο δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις που θέλουν να ζήσουν από τους επισκέπτες και τέτοιες συμπεριφορές τους διώχνουν.

Εκείνο που απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους είναι ότι, εάν δεν ληφθούν μέτρα, τότε, ο κίνδυνος να θρηνήσουμε άδικα ανθρώπινες ζωές είναι ορατός.

Η Αστυνομία παρά τις οργανωτικές αδυναμίες της, μετά τις συγχωνεύσεις των τμημάτων, καταβάλλει προσπάθειες, αλλά η δύναμή της δεν επαρκεί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες να είναι παντού και να επιβλέπει.

Για αυτό είναι αναγκαίο η Δημοτική Αρχή, Αστυνομία και Εμπορικός κόσμος από κοινού να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, ώστε ο Ωρωπός να μην δίνει την εικόνα μιας άναρχης πόλης που δεν σέβεται τον πολίτη και την ασφάλεια των πολιτών.