Σκούρα τα βρήκε ο Κατρούγκαλος με τους δανειστές

2.2.2016

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος στη συνάντηση με τους δανειστές με αίτημα 300 εκατ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις είναι ιδιαίτερα σκληρές. Ενδεικτικό είναι ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών είπαν «όχι» στο σχέδιο Κατρούγκαλου για αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών.

Το ίδιο κλίμα αντιμετώπισαν και οι κ.κ. Γιώργος Σταθάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντησή τους με το κουαρτέτο που ξεκίνησε λίγο μετά από τις 7 μ.μ., με τα «κόκκινα» δάνεια και τις τράπεζες να είναι στο τραπέζι ενώ η Αθήνα έριξε πρόταση-βόμβα για ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50% με σκέψεις ακόμη και για 60%!

Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 21:00 και θα επαναληφθούν αύριο, Τετάρτη. Στο τραπέζι θα μπουν εκ νέου η φορολογική διοίκηση και τα φορολογικά, ενώ το ραντεβού του κουαρτέτου με τον Γ. Κατρούγκαλο έχει οριστεί για τις 16:30.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η ελληνική πλευρά ζήτησε να προστατεύονται πλήρως – χωρίς προϋποθέσεις και εισοδηματικά κριτήρια – τα «κόκκινα» δάνεια της α’ κατοικίας.

Πέρα, όμως, από την ουσία, υπάρχει και η σημειολογία. Αυτό απεδείχθη περίτρανα από την εμφάνιση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου πριν συναντήσει το κουαρτέτο και μετά την πολύωρη διαπραγμάτευση μαζί τους.

Μπαίνοντας το πρωί στο Χίλτον, ο υπ. Εργασίας, φορούσε ένα κομψό σκούρο κουστούμι συνοδευόμενο από μια άψογα δεμένη γραβάτα σε χρώμα σάπιου μήλου και αντίστοιχη ποσέτ (μαντηλάκι).

Βγαίνοντας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε εξαφανίσει τα αξεσουάρ του, γραβάτα και μαντηλάκι και σε εμφανώς διαφορετική διάθεση απ’ ό,τι μπήκε στο κεντρικό ξενοδοχείο.

Η εικόνα αποτυπώνει και το κλίμα που επικράτησε στις επαφές των εκπροσώπων των δανειστών με τα κυβερνητικά στελέχη.