Σοκ με τη σύλληψη του Κυριάκου Καραταΐδη

29.1.2016

Σύλληψη – σοκ για τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Κυριάκο Καραταΐδη. Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση ανδρών του ΑΤ Αχαρνών καθώς βρέθηκε να διατηρεί κυλικείο χωρίς άδεια σε ακαδημία ποδοσφαίρου! Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής οδηγήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για να δικαστεί.

Η σύλληψη

Η δικαστική περιπέτεια του «Κούλη» ξεκίνησε το πρωινό της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, όταν σε έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Α” Α.Τ Αχαρνών στην εταιρεία ΚΑΡΑΤΑΪΔΗΣ – Sports Development ΕΠΕ, η οποία ανήκει στον παλαίμαχο αμυντικό, βρέθηκε να λειτουργεί παράνομα κυλικείο (χωρίς άδεια από την Αρμόδια Αρχή).

Ποιος είναι ο Κυριάκος Καραταΐδης

Ο Κυριάκος Καραταΐδης (Καστοριά, 4 Ιουλίου 1965) είναι πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Σε συλλογικό επίπεδο

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομάδα της Καστοριάς και το 1988 μετεγγράφηκε στον Ολυμπιακό, όπου και αγωνίστηκε για 13 χρόνια. Το διάστημα που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό κάλυψε τόσο τα δύσκολα «πέτρινα χρόνια» της ομάδας, όσο και τις μεγάλες επιτυχίες που ακολούθησαν, από την περίοδο 1996-1997.

Διατέλεσε επί χρόνια αρχηγός του Ολυμπιακού και ήταν ο ηγέτης της άμυνας. Μέχρι την περίοδο 2000-2001 που αποχώρησε, ήταν ο ρέκορντμαν σε ευρωπαϊκές και εγχώριες συμμετοχές των «ερυθρολεύκων».

Στην Εθνική Ελλάδας

Το ντεμπούτο του με την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1990, στην εντός έδρας φιλική αναμέτρηση εναντίον του Βελγίου (2-0).

Με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά 34 φορές και συμμετείχε στο Μουντιάλ 1994 των Η.Π.Α., όπου είχε μία συμμετοχή στον αγώνα εναντίον της Βουλγαρίας.