Στον «αέρα» φέτος το Καρναβάλι στο Χαλκούτσι Ωρωπού

Στον «αέρα» βρίσκεται το φετινό Καρναβάλι στο Χαλκούτσι, καθώς ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία του Συλλόγου Γυναικών Χαλκουτσίου με το Τοπικό Συμβούλιο για τη διοργάνωση του Καρναβαλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Χριστούγεννα δημιουργήθηκε δυσάρεστο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο τοπικών φορέων, καθώς έγινε απαιτητό να απομακρυνθεί από την κεντρική πλατεία του χωριού το ξύλινο σπιτάκι του Συλλόγου, που είχαν ετοιμάσει για τα Χριστούγεννα, γιατί κρίθηκε παράνομο και αυθαίρετο. Το σπιτάκι τελικά απομακρύνθηκε προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Συλλόγου, που θεώρησε προσβλητική και ακατανόητη την κίνηση αυτή.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Χαλκουτσίου κ. Γ. Λιθαδιώτη και της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών κας Άννας Φαρμακίδου-Οικονομάκου, όπου συζήτησαν το θέμα της συνδιοργάνωσες του Καρναβαλιού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε καλό κλίμα και διάθεση να λυθεί η όποια παρεξήγηση για το καλό της περιοχής. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι το καρναβάλι να συνδιοργανωθεί με το Σύλλογο Γυναικών Χαλκουτσίου και να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το Σύλλογο για τη συμμετοχή του.

Όπως είναι γνωστό ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκουτσίου, επί σειρά ετών, διοργανώνει με τη συνδρομή του Δήμου, ένα πολύ επιτυχημένο Καρναβάλι, για πολλούς το καλύτερο στο Δήμο Ωρωπού, όπου συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες και τονώνει την τοπική αγορά.

Ειδικά  πέρυσι η διοργάνωσή του ήταν εξαιρετική και συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ευχή όλων είναι ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκουτσίου να αποφασίσει θετικά και να συμμετάσχει και φέτος στη διοργάνωση του Καρναβαλιού. Τέτοιες εκδηλώσεις τιμούν τα ήθη και έθιμα, φέρνουν κόσμο στη περιοχή και δίνουν ζωή στις τοπικές επιχειρήσεις που περιμένουν, εναγωνίως, πως και πώς να γεμίσουν τα μαγαζιά τους για να πάρουν μια ανάσα μέσα στην οικονομική κρίση που τις μαστίζει.

Comments are closed.