Στ. Καλαφάτης: Καταρρέουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

25.11.2015

Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες λόγο της κρίσης κινδυνεύουν με αφανισμό, όταν όλοι γνωρίζουν ότι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και βοηθούν στη μείωση της ανεργίας.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταρρέουν. Υπάρχουν δυνατότητες στήριξης, αλλά η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να τις αξιοποιήσει. Δήλωσε ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης,

Επεσήμανε ότι «Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας στραγγίζεται από την έλλειψη ρευστότητας και από την αδυναμία πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση. Την ίδια στιγμή παραμένει ανεκμετάλλευτος ο θεσμός της χορήγησης μικρού ύψους δανείων (μικροπιστώσεων) σε ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Και πρόσθεσε «Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει επιτέλους το θεσμό αυτό, για τη στήριξη τόσο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όσο και των ανέργων. Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει, αν και πόσα είναι τα κονδύλια που είχαν δεσμευθεί από το ΕΣΠΑ για το θεσμό αυτό, καθώς και αν προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα σε άλλους μη τραπεζικούς οργανισμούς, για την παροχή αυτού του είδους των μικροχρηματοδοτήσεων, που μπορεί να δώσουν ανάσα στην επιχειρηματικότητα».

Για όλα τα παραπάνω κατέθεσε στην Βουλή σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό.