Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Ωρωπού Θωμά Ρούσση

16.10.2016

Ο Δήμος Ωρωπού προχωρά σε αναπτυξιακή τροχιά

Τα σχέδια του  για την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου  Ωρωπού παρουσίασε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ Θ. Ρούσσης σε μια εφ όλης της ύλης Συνέντευξης Τύπου που έδωσε το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2016, στο χώρο των ΚΑΠΗ, στα Νέα Παλάτια. Παρουσίασε τον απολογισμό των δύο χρόνων της Δημοτικής Αρχής αλλά και το προγραμματισμό για το επόμενο χρονικό διάστημα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης αρχής αλλά και προσωπικά του πρώην Δημάρχου κ. Γ. Οικονομάκου.

Ο κ. Ρούσσης υποστήριξε ότι κατά την παραλαβή των καθηκόντων του ως Δήμαρχος, το Σεπτέμβριο του 2014, βρήκε ένα Δήμο εγκαταλελειμμένο και καταχρεωμένο, ελλείμματα, αλλαγμένες κλειδαριές στα γραφεία, έργα χωρίς μελέτες και εξαφανισμένα το αρχείο Δημάρχου, όπως και οι σκληροί δίσκοι από τους υπολογιστές του Δήμου. Παράλληλα κατηγόρησε τον  κ. Οικονομάκο  ότι αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαίου 2014, του αρνήθηκε να συνεργαστούν τους τρεις δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα Δημοτική Αρχή, «για να μην συγκυβερνήσουν» όπως χαρακτηριστικά έλαβε την απάντηση.

Ειδικότερα για τα οικονομικά ελλείμματα είπε:

«Στο ταμείο του δήμου βρέθηκε ποσό τακτικών εσόδων 1.254.000 ευρώ, την ώρα που η μισθοδοσία μόνο των υπαλλήλων ανέρχεται στις 350.000 ευρώ. Οι υποχρεώσεις προς τρίτους ανέρχονταν στο ποσό των 4.255.000,00 ευρώ.

Ζήτησα προκαταβολή από τους ΚΑΠ από το Υπ. Εσωτερικών για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα άμεσα έξοδα μας, η οποία και εγκρίθηκε.

Στα νομικά πρόσωπα είχαμε την εξής εικόνα:

ΚΕΔΩ: Ταμείο με 2 € και υποχρεώσεις προς τρίτους 70.000,00 €

Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού: Χρέη ύψους 58.000,00 ευρώ και ταμειακό υπόλοιπο 102.000 ευρώ, ενώ είχε προεκλογικά επιχορηγηθεί έκτακτα από τον Δήμο με 110.000 ευρώ. Φανταστείτε αν δεν είχε επιχορηγηθεί…

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Χρέη ύψους 85.000,00€  και ταμειακό υπόλοιπο 6.300 €,

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Χρέη ύψους 35.000,00 ευρώ και ταμειακό υπόλοιπο 0 ευρώ,

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού: Ακάλυπτες επιταγές και ορισμένες τις ψάχναμε.

Ουσιαστικά ο κ. Θ. Ρούσσης μίλησε για «κατεστραμμένη εικόνα»  σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που ανάγκασε τη νέα Δημοτική Αρχή να ξεκινήσει από το μηδέν.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε για το Λιμενικό Ταμείο όπου ανέφερε ότι «Η παρανομία του Νομικού αυτού προσώπου, είναι μοναδική περίπτωση στα Ελληνικά χρονικά!» και επισήμανε την πλήρη νομιμοποίηση του Λιμενικού Ταμείου που έγινε τον Ιανουάριο του 2016. Επίσης ανέφερε ότι η ολοσχερής δυσλειτουργία του Δ.Λ.Τ. αποκαθίσταται και εντός της εβδομάδας θα ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός, καταγγέλλοντας απειλές και τραμπουκισμούς σε βάρος υπαλλήλου ακόμη και σήμερα.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε με έμφαση «Όλοι γνωρίζετε ποιοι είναι οι τραμπούκοι και οι εκβιαστές… Για αρκετούς μήνες κύριο μέλημά μου ήταν, να επαναφέρω στο δήμο το σεβασμό στον δημότη, ο οποίος είχε χαθεί,  από έναν ασεβή Δήμαρχο, ο οποίος δεν σεβάστηκε ποτέ, όχι μόνο τον απλό δημότη αλλά ούτε καν τους στενούς του συνεργάτες, τους οποίους κατέκρινε με την πρώτη ευκαιρία».

Επίσης μίλησε για το σημαντικό κοινωφελές έργο που παράγει η Κ.Ε.Δ.Ω. και τον πολύπλευρο πολιτιστικό ρόλο του Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού.

 Ο κ. Θ.  Ρούσσης αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα έργα τα οποία τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει στο Δήμο αλλά και σε αυτά που πρόκειται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του είναι να προχωρήσουν άμεσα και εν συνεχεία να διεκδικήσει μια ακόμη θητεία για την ολοκλήρωσή τους.

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο Δήμαρχος Ωρωπού απάντησε με ευθύτητα και ειλικρίνεια σε όλα τα επίκαιρα ερωτήματα που δέχθηκε από τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, σχετικά με τους Πρόσφυγες στη Μαλακάσα, τον Βιολογικό Καθαρισμό, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την Καθαριότητα, τη Νέα Οδό, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, την Αποκατάσταση του Ασωπού ποταμού, την ανάπτυξη της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης και την μαρίνα Ωρωπού, την ανάπλαση του Ιστορικού χώρου των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού, την Δημοτική Συγκοινωνία, το Εκθεσιακό Κέντρο στη Μαλακάσα, τα βεβαιωμένα χρέη στον Δήμο από ΕΥΔΑΠ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το ρόλο της Αντιπολίτευσης.

Διαβάστε τις απαντήσεις του Δημάρχου Ωρωπού στις ερωτήσεις των Δημοσιογράφων: 

Οι απαντήσεις του Δημάρχου Ωρωπού στις ερωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ κατά τη Συνέντευξη Τύπου

Διαβάστε όλη την ομιλία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση:Η-ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΤΟΥ-ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΩΡΩΠΟΥ-ΘΩΜΑ-ΡΟΥΣΣΗ-ΣΤΗ-ΣΥΝΕΝΤΕΞΗ-ΤΥΠΟΥ.pdf

 

Comments are closed.