Τέσσερις νεκροί και ένας αγνοούμενος ο απολογισμός της κακοκαιρίας στη χώρα

7.9.2016

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την πρώτη φθινοπωρινή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα. Μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι τέσσερις στη Μεσσηνία και τεράστιες καταστροφές στη μισή Ελλάδα. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για έναν αγνοούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Καλαμάτα  μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στο Πήδημα Καλαμάτας μετά τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έμενε σε ισόγειο σπίτι το οποίο πλημμύρισε και αβοήθητη πνίγηκε στο νερό. Κατά πληροφορίες, το νερό από τις πλημμύρες στο χωριό είχε φθάσει ακόμα και τα δύο μέτρα σε ορισμένα σημεία.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, νεκρός εντοπίστηκε και ένας 80χρονος άνδρας, επίσης με κινητικά προβλήματα, στο χωριό Θουρία, ενώ ευτυχώς η γυναίκα που τον φύλαγε και αγνοείτο, βρέθηκε τελικά σώα. Επίσης, ένα ακόμη άτομο, αγνώστων λοιπών στοιχείων μέχρι στιγμής, βρήκε τον θάνατο από τις φονικές πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Όσον αφορά στην αγνοούμενη στη Θεσσαλονίκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι η 60χρονη δεν απαντά από τα ξημερώματα στις κλήσεις που τις κάνει ο σύζυγός της, καθώς και ότι βρέθηκε το αυτοκίνητό της αλλά όχι η ίδια.

Τεράστιες καταστροφές στην Καλαμάτα

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.λπ.).

Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

Οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες και τα πλημμυρισμένα σπίτια εκατοντάδες που αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.