Το «καρτέλ» της πληροφόρησης στο Δήμο Ωρωπού προβάλει νέα επικοινωνιακά «ήθη»

Στον  Κάλαμο, αύριο, πρόκειται  να διαδραματιστεί ένα ύψιστο πολιτικό γεγονός. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, θα επισκεφτεί την περιοχή και θα παραστεί στον αγιασμό του Γυμνασίου και Λυκείου Καλάμου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Εκεί θα βρίσκονται η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου και ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται τον Κάλαμο ένα, περίπου, μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή σε μια συμβολική κίνηση στήριξης των κατοίκων που επλήγησαν. Αλλά ουσιαστικά και στήριξης των προσπαθειών για την αποκατάσταση της καίσας περιοχής που αποτελεί ένα από τα λίγα εναπομείναντα περιαστικά δάση στην περιφέρεια Αττικής. Άλλωστε το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τις ημέρες της καταστροφής ήταν συνεχές και αμέριστο. Κάτι που γνωστοποίησε και με τη δήλωση συμπαράστασης του την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, από την Θήβα, μετά το πέρας της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και Μεγάλης Παναγίας.

Δυστυχώς, ένα τόσο μεγάλο πολιτικό γεγονός «επιχειρήθηκε», για άγνωστους λόγους, να αποσιωπηθεί από τα τοπικά  ΜΜΕ και  ειδικότερα από τη μεγαλύτερη εφημερίδα και το site στην περιοχή των Δήμων Ωρωπού και Τανάγρας «Άποψη τώρ@». Η ενημέρωση ήρθε τυχαία από τον Δήμαρχο Ωρωπού, όταν σε δικό μας τηλεφώνημα για να θέσουμε το ερώτημα αν θα παραστεί στον αγιασμό του νέου σχολικού συγκροτήματος Σκάλας Ωρωπού, μας «αποκάλυψε» την επικείμενη επίσκεψη του ΠτΔ. κ. Παυλόπουλου στον Κάλαμο. Επισημαίνοντας μας ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ενημερωθεί για το γεγονός από τα διάφορα ιδιωτικά Facebook της περιοχής.

Το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού και οι γύρω από αυτό δραστηριοποιούμενοι δεν είχαν καμία ανάρτηση. Ούτε καν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλάμου. Σχετική ανακοίνωση δεν υπήρχε ούτε στο επίσημο site και Facebook του Δήμου Ωρωπού. Είχε όμως ως δια μαγείας ενημέρωση από, χθες, νεότευκτο site  του οποίου οι διαχειριστές είναι ανώνυμοι παρατηρητές. Άραγε από ποιόν και ποιους ήταν το μοναδικό μέσο που είχε αυτή την πληροφόρηση;

Η δημοσιογραφική δεοντολογία από τη στιγμή που στο Δήμο λειτουργεί, επισήμως, Γραφείο Τύπου και υπάρχει επίσημο site του Δήμου Ωρωπού είναι, η ενημέρωση όλων των τοπικών ΜΜΕ. Είναι θεσμική υποχρέωση του να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες και όχι, απλώς, οι φίλα προσκείμενοι στο συγκεκριμένο site. Φυσικά ανάλογα περιστατικά μεροληπτικής ενημέρωσης, το τελευταίο διάστημα, βρίθουν από την πλευρά του Γραφείου Τύπου.

Η Άποψη τώρ@, με τους δημοσιογράφους της, σεβόμενη το θεσμό και το πρόσωπο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου αλλά και τους κατοίκους του Καλάμου για την οδυνηρή εμπειρία που πέρασαν με τις φωτιές, αν και απαξιώθηκε για μια ακόμη φορά, θα παραστεί στην εκδήλωση για να ενημερώσει σοβαρά και υπεύθυνα το λαό του Δήμου  Ωρωπού, όπως οι επώνυμοι συντελεστές της έχουμε υποχρέωση να κάνουμε μέσα από το λειτούργημα που ασκούμε.

Καταγγέλλουμε όμως όλες αυτές τις περίεργες επικοινωνιακές μεθοδεύσεις αποκλεισμού της εφημερίδας και του site  «Άποψη τώρ@» με την ευχή το ατυχές αυτό γεγονός, όπως και άλλα παρόμοια, να μην επαναληφθούν. Δικαίωμα στην ενημέρωση έχουν όλοι. Πρακτικές αποκλεισμού ή «διαρροής» θεμάτων, θυμίζουν άλλες αλγεινές εποχές που έχουν ανεπιστρεπτί περάσει για τον Τόπο μας.

Άποψη τώρ@