1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού-Oropos Seaside Race 2016

Η ώρα της μεγάλης γιορτής για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ωρωπού το «Oropos Seaside Race 2016» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος  Ωρωπού, η Κ.Ε.Δ.Ω. και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, πραγματοποιείται, αύριο, Κυριακή 23 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών.

Το Oropos Seaside Race θα προσφέρει μια μοναδική αθλητική εμπειρία σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η  τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Ωρωπού, η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και η προώθηση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού. Μα πάνω από όλα να γίνει θεσμός. Άλλωστε ήδη έχει οριστεί ότι ο επόμενος Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί τον Μάρτιο.

 Μέχρι στιγμής η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Στην κατηγορία των ανδρών για τον Ημιμαραθώνιο των 21 χιλ., των 10 και 5 χιλ., έχει φτάσει ήδη τα 670 άτομα, ενώ για τον δρόμο του 1χλ. για τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου έχει φτάσει τις 250 συμμετοχές.

Συγκεκριμένα οι  διαδρομές  είναι οι εξής.

  • 21 χλμ.  αφετηρία η είσοδος των Ferry boat, αναστροφή στο parking των Αγ. Αποστόλων και τερματισμός πάλι πίσω στην αφετηρία. Ξεκινούν στις 9.00 π.μ.
  • 10 χλμ. αφετηρία η ίδια, διαδρομή μέχρι τον Καραντάνο και τερματισμός πίσω στην αφετηρία.
  • 5 χλμ. αφετηρία η ίδια διαδρομή μέχρι Μετέωρα   και τερματισμός πίσω στην αφετηρία
  • 1 χλμ. των παιδιών αφετηρία, η ίδια διαδρομή μέχρι το Αίθριο και τερματισμός πίσω στην αφετηρία

Για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 110 εθελοντές οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε βασικούς οργανωτικούς τομείς όπως:

– Παράδοση πακέτων συμμετοχής

– Παράδοση αναμνηστικών διπλωμάτων, μεταλλίων

– Υδροδοσία αθλητών (Τερματισμός – Διαδρομή)

– Φύλαξη αντικειμένων (Παραλαβή – Παράδοση προσωπικών αντικειμένων)

– Δείκτης Διαδρομής

Μέγας χορηγός του Ημιμαραθωνίου είναι η Εθνική Τράπεζα, ενώ άλλοι 44 χορηγοί θα προσφέρουν την συνδρομή τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα δρόμου.