Σέρρες: Τι έδειξε η έκθεση του ιατροδικαστή για τον ξαφνικό θάνατο του 13χρονου μαθητή

Φως στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του 13χρονου στις Σέρρες ρίχνει η ιατροδικαστική έκθεση. Ο μαθητής κατέληξε στον ύπνο του.

Όπως έδειξε η νεκροψία στη σορό του 13χρονου στις Σέρρες, δεν προκύπτει συσχέτιση της αντιβίωσης που λάμβανε για την αμυγδαλίτιδα με τον θάνατο του παιδιού. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έδειξε αλλεργική αντίδραση.

Σύμφωνα με τη Voria.gr, ο ξαφνικός θάνατος του 13χρονου μαθητή την Πέμπτη (25.11.201), οφείλεται σε επιπλοκές της οξείας αμυγδαλίτιδας με την οποία είχε διαγνωσθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σέρρες: Σοκ από τον αιφνίδιο θάνατο του 13χρονου

Όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές πηγές στη Voria.gr η αιτία θανάτου του παιδιού σχετίζεται με καθαρά παθολογικά αίτια, καθώς τα μικρόβια που χτυπούν τις αμυγδαλές προσβάλλουν και άλλα όργανα, όπως οι νεφροί και η καρδιά. Στην προκειμένη περίπτωση τα μικρόβια προσέβαλαν την καρδιά του παιδιού με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να χάσει τη ζωή του.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στη Voria.gr πως δεν προκύπτει συσχέτιση της χορηγηθείσας αντιβίωσης για την αμυγδαλίτιδα με τον θάνατο του παιδιού, καθώς η νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στη Θεσσαλονίκη, δεν έδειξε σημάδια αλλεργικής αντίδρασης.

Τέλος, σημειώνεται πως θα ακολουθήσουν ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

newsit.gr