Κέντρο ΑμΕΑ: Κακοποίηση 10χρονου-“Ήταν επιθετικό”. Τι λέει ο φυσικοθεραπευτής

Δεν κλωτσάει στο πρόσωπο, κλωτσάει το παπούτσι που ήταν στο χέρι του παιδιού, γιατί εκείνη την ώρα δεν προλαβαίνει να το πιάσει με το χέρι του. Το παιδί το μόνο που έκανε ήταν επιθετικό. Πήγε να χτυπήσει κι άλλα παιδιά ή κάποιους άλλους που ήταν στον χώρο εκεί

Στο ντοκουμέντο  που παρουσίασε το MEGA, φυσικοθεραπευτής εμφανίζεται να κλωτσάει με μένος 10χρονο αυτιστικό αγοράκι έχοντας μάλιστα το απύθμενο θράσος να το κατηγορήσει ότι έπεσε από την σκάλα.
Μετά την αποκάλυψη ο εισαγγελέας, ενώ ο φυσικοθεραπευτής εμφανίζεται προκλητικός λέγοντας ότι βρισκόταν σε άμυνα.

«Ήταν… επιθετικός»
Ο φυσικοθεραπευτής που διακρίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο να κακοποιεί 10χρονο αγόρι με αναπηρία ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου του ότι κλώτσησε και έσπρωξε το παιδί επειδή εκείνο ήταν επιθετικό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η διευθύντρια λίγα λεπτά αργότερα εντόπισε αίμα στη μύτη του παιδιού, με τον 27χρονο να της λέει ότι το παιδί είχε πέσει από τις σκάλες.

Μητέρα άλλου παιδιού, βλέποντας τις εικόνες με τον φυσιοθεραπευτή να πιάνει από τους ώμους τον 10χρονο, να τον ρίχνει στο πάτωμα και να τον κλωτσά, κατήγγειλε στο MEGA πως της παρέδωσαν και το δικό της παιδί χτυπημένο στο ίδιο κέντρο απασχόλησης σε χρόνο μεταγενέστερο.

Αναστολή της άδειας
Την αναστολή της άδειας του 27χρονου αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

«Το πειθαρχικό μπορεί να επιβάλλει μέχρι 6 μήνες αναστολή της άσκησης επαγγέλματος. Μια δεύτερη αναστολή σημαίνει μέχρι και οριστική παύση».

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO