Συνεχίζονται με επιτυχία οι επιχειρήσεις διάνοιξης δρόμων στο Δήμο Ωρωπού

Η κακοκαιρία “ΕΛΠΙΔΑ” πέρασε από το Δήμο Ωρωπού αφήνοντας πίσω της στρώσεις χιονιού ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές του Δήμου. Από την πρώτη στιγμή οι μηχανισμοί του Δήμου Ωρωπού κινητοποιήθηκαν, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα και να μείνουν αρχικά ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι και στη συνέχεια οι υπόλοιπες οδικές αρτηρίες. Μια επιχείρηση που στέφθηκε με επιτυχία, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στους πολίτες.
Μέχρι και σήμερα τα μηχανήματα του Δήμου Ωρωπού προχωρούν σε διάνοιξη δρόμων σε όλη την επικράτεια του Δήμου, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία σε κάθε σημείο, ενώ οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν.
Τον απόγευμα της Τετάρτης 26/1 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δύσκολη επιχείρηση διάνοιξης του δρόμου προς τη μονή Στουδίου στην Πάρνηθα, από τον ανηφορικό και ορεινό δρόμο του Αυλώνα, δίνοντας παράλληλα πρόσβαση στις τρία από τα πέντε μαντριά των κτηνοτρόφων μας.
Ο οδηγός του πυροσβεστικού Αυλώνα Γιάννης Προκάκης έχοντας συνοδηγό τον γιο του Γιώργο και την υποστήριξη του αντιδημάρχου Αυλώνα Νίκου Τζεβελέκου και του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Άγγελου Καλύβα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στον ανηφορικό και στενό δρόμο όπου υπήρχε ισχυρός παγετός και πολύ χιόνι.
Με την ευκαιρία δείτε εκπληκτικές εικόνες από τον όμορφο τόπο μας. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα γίνει νέα επιχείρηση προς τη Μονή Στουδίου αλλά και προς τη θέση Βούτημα στην εσχατιά των ορίων του Δήμου μας στην Πάρνηθα σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα για να δοθεί πρόσβαση σε δύο ακόμα απομονωμένα μαντριά που αθροιστικά έχουν 3.000 ζωντανά.

Λίγο μετά τις 21:30 βράδυ Τετάρτης και οι επιχειρήσεις αποχιονισμού συνεχίστηκαν σε μικρότερους δρόμους του Καπανδριτίου, καθώς επίσης στο Μικροχώρι και στο Μετόχι Ρη σε υψόμετρο 500 μέτρων.
Ο αντιδήμαρχςο Μιχάλης Ντάσης ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή, καθώς το 95% του δικτύου έχει καθαριστεί.

Το ίδιο βράδυ συνεχίστηκε η διάνοιξη δρόμων και στις Αφίδνες, ενώ το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες συνεχίστηκαν με αμείωτους ρυθμούς οι αποχιονισμοί στη Δροσοπηγή.

Επιχείρηση αποχιονισμού στον Αυλώνα 24/1

Διάνοιξη της Λεωφόρου Χαλκουτσίου 24/1