15 εκ. ευρώ στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ που αποτελούν «μυστήριο»

4.1.2016

Η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, η οποία δείχνει να μεγάλωσε αισθητά επί προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου, οδήγησε πριν από δύο χρόνια σε εισαγγελική έρευνα με παραγγελία της κ. Παναγιώτας Φράγκου, της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η έρευνα κατέληξε στην κλήση του επί σειρά ετών υπευθύνου των οικονομικών του κινήματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου, καθώς φέρεται ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές που ανέλαβαν την διερεύνηση των οικονομικών του κόμματος κατά την περίοδο 2004-2012 με σκοπό να διαπιστώσουν πως προέκυψε το χρέος των 140 εκ. ευρώ, ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους. Από αυτές προκύπτουν αρκετά ερωτήματα τα οποία εστιάζουν κυρίως σε δύο σημεία που πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις από την κλήτευση του κ. Σπυρόπουλου.

Το πρώτο εύλογο ερώτημα που καλείται ο κ. Σπυρόπουλος να απαντήσει αφορά στο ποσό των 15 εκ. ευρώ σε μετρητά που βρέθηκε ότι φυλασσόταν στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΟΣΚ, χωρίς να είναι κατατεθειμένο σε κάποια τράπεζα, ώστε να φαίνεται αλλά και να εισπράττει το κόμμα τους τόκους.

Το δεύτερο σημείο αφορά στην έλλειψη σχετικών παραστατικών για τις δαπάνες του κόμματος που έγιναν την επίμαχη περίοδο, αλλά δεν δικαιολογούνται με αποδεικτικά.