Παρέμβαση Γ. Βλάχου στο ν/σ του Υπ. Οικονομικών για την αναστολή πλειστηριασμών Πυρόπληκτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση Γ. Βλάχου στο ν/σ του Υπ. Οικονομικών: «Να μετατεθεί έως το τέλος του ’23 η αναστολή πλειστηριασμών Πυρόπληκτων – 3 νέες τροπολογίες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν»

Παρέμβαση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γεώργιος Βλάχος, όπου στάθηκε σε επιμέρους ζητήματα, τα οποία έως και σήμερα ταλανίζουν τους συμπολίτες ζητώντας από τον Υπουργό να ληφθούν υπόψιν.

Αρχικά, στο Άρθρο 67 «Αναστολή Πλειστηριασμών Πυρόπληκτων», το οποίο παύει τη διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων έως την 31η.7.2023, ο κ. Βλάχος ζήτησε να επιμηκυνθεί περαιτέρω η προθεσμία της παύσης τουλάχιστον έως το τέλος του ’23.

Στη συνέχεια της παρέμβασής του αναφέρθηκε στις τροπολογίες, που κατέθεσε και αυτές αφορούν τα εξής θέματα:

  1. Εξαίρεση του ΕΝ.Φ.Ι.Α των εκτάσεων Οικοδομικών Συνεταιρισμών, που αγοράστηκαν πριν το Σύνταγμα του 1975 έως την 29.12.1979 του Ν. 998/1979.
  2. Ένταξη των παραγωγικών και μεταποιητικών συνεταιρισμών στην κατηγορία των Ειδικών Κτιρίων και Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής του ΕΝ.ΦΙ.Α σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3325/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  3. Η ένταξη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο κάθε περιοχής πρέπει να νοείται και να συνδέεται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής ή την κατάρτιση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Δείτε εδώ την ομιλία – παρέμβαση του κ. Βλάχου:

https://youtu.be/hGQmiZwTLzk

Δείτε εδώ τις κατατεθείσες τροπολογίες:

https://gvlahos.gr/paremvasi-sto-n-s-tou-yp-oikonomikon-treis-nees-tropologies-pou-tha-dosoun-lysi-sta-provlimata-ton-sympoliton/