ΚΟΒ Ωρωπού: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Τέσσερα χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας στις χώρες της ΕΕ και σε όλο τον κόσμο, η κατάσταση παραμένει τραγική. Περίπου το 42% του πληθυσμού στα κράτη – μέλη της ΕΕ,  το 2022 ,δεν μπόρεσε να καλύψει ιατρικές ανάγκες, ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων,  κυρίως λόγω του υψηλού κόστους, της μεγάλης αναμονής και της μη προσβασιμότητας.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που θυσιάζονται καθημερινά στις βιομηχανίες, στους τόπους δουλειάς και τις φτωχογειτονιές των χωρών της ΕΕ, έχουν ανάγκη από υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Αντ’ αυτού οι αστικές κυβερνήσεις, συντονισμένα, υιοθετούν πολιτικές που έχουν στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, μειώνουν δραστικά την κρατική χρηματοδότηση για τη λαϊκή υγεία, ενισχύουν την εμπορευματοποίηση των εργασιών των δημόσιων συστημάτων Υγείας και των επιχειρηματικών κριτηρίων στη λειτουργία τους καθώς και την ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα. Αυτά είναι ορισμένα ενδεικτικά αποτελέσματα της στρατηγικής της ΕΕ στην Υγεία, που υλοποιούν εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, νομοθετώντας το προηγούμενο διάστημα τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την εγκληματική υποστελέχωση, την κρατική υποχρηματοδότηση, την είσοδο εργολάβων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις συμπράξεις δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, τη μετατροπή νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Να γιατί το Κ.Υ Καπανδριτίου και το Τοπικό Ιατρείο του Δήμου Ωρωπού λειτουργούν υποστελεχωμένα από υγειονομικούς, έτσι που να οδηγούνται πολλοί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα. Γι΄ αυτό και δεν καταλαβαίνουμε γιατί κομπάζει η διοίκηση του Δήμου Ωρωπού για την προσφορά της στον τομέα της υγείας, αφού ούτε μια φορά δέχτηκε να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Κ.Υ και τα Ιατρεία του Δήμου, όπως ζητήθηκε πολλές φορές από φορείς του Δήμου. Τα δε περί πρωτοπορίας λόγω του  Κέντρου  Κοινότητας και του ΚΕΠ Υγείας, ούτε  ως ανέκδοτο μπορούν να σταθούν.

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου Ωρωπού να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, ότι στην ανάπτυξη που κυριαρχεί το κριτήριο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας οι λαϊκές ανάγκες στην Υγεία, η επαρκής στελέχωση και εξοπλισμός των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, οι επαρκείς αμοιβές και οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς των υγειονομικών αποτελούν ανεπίτρεπτο “κόστος” για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι λαϊκές οικογένειες του Δήμου Ωρωπού δικαιούνται Τοπικά Ιατρεία και Κέντρο Υγείας σύμφωνα με τα σημερινά επίπεδα ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, με το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό, ενώ έχει φτάσει πια το πλήρωμα του χρόνου να αποκτήσει το δικό της Νοσοκομείο η Ανατολική Αττική.

Οι ΚΟ του ΚΚΕ στο Δήμο του Ωρωπού θα διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές γιατί η δύναμη που δίνεται στο ΚΚΕ επιστρέψει στο πολλαπλάσιο στο λαό.