17 τρακτέρ σήμερα στο Σύνταγμα

12.2.2016

Μετά από διαβουλεύσεις του επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας Βασίλη Μπούτα με την αστυνομία, επετράπη τελικά η κάθοδος στην Αθήνα 17 τρακτέρ, τα οποία έχουν  ήδη ξεκινήσει με συνοδεία περιπολικών και αναμένεται μεταξύ 4 – 6 το απόγευμα να περάσουν συμβολικά μπροστά από την πλατεία Συντάγματος.

Οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων μπλόκων δεν συνηγόρησαν σε αυτό το συμβιβασμό γιατί θα ήθελαν να μείνουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα όσες μέρες παραμείνουν και οι αγρότες εκεί διαμαρτυρόμενοι.

Πάντως, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη μέσα στην Αθήνα έχουν μεταφερθεί τρακτέρ με νταλίκες ή βρίσκονται σε διάφορα συνεργία. Με αυτό το δεδομένο η αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει τις νταλίκες που εισέρχονται στην Αθήνα.

Κλείνει για 6 ώρες ο κόμβος στο Μαρκόπουλο αποκλείοντας κάθε πρόσβαση προς την Αθήνα από την Κορωπίου-Βάρης και το Μαρκόπουλο.

Οι αγρότες, αμπελοκαλλιεργητές βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με την αστυνομία για να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας με αγροτικά αυτοκίνητα και όχι με λεωφορεία.

Επίσης οι αγρότες από την Πελοπόννησο έχουν σπάσει τα μπλόκα της αστυνομίας, η οποία ήθελε να κάνει ελέγχους και αυτή τη στιγμή περνάνε από τον Ασπρόπυργο κατευθυνόμενοι προς Αθήνα αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα.

Οι πρώτοι αγρότες βρίσκονται ήδη στην πλατεία Συντάγματος και στήνουν τα αντίσκηνα, όπου θα παραμείνουν, όπως υποστηρίζουν, μέχρι την Κυριακή.