2ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού-Oropos Seaside Race 2017, με τη συμμετοχή ΑΜΕΑ σε αγώνα 1.000 μέτρων

Στις 29 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Κυριακή, θα διεξαχθεί ο “2ος Ημιμαραθώνιος Ωρωπού-Oropos Seaside Race 2017”, όπως πρώτη είχε δημοσιεύσει η “Άποψη τώρ@” στις 15 Σεπτεμβρίου.

Την ημερομηνία της διοργάνωσης ανακοίνωσαν σήμερα επίσημα, με ιδιαίτερη χαρά, η Κ.Ε.Δ.Ω. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού) και η Ε.Τ.Α.Δ.Ω. (Επιτροπή Σουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ωρωπού), σε μία από κοινού συνεργασίά τους.

Ο δεύτερος Ημιμαραθώνιος  αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό αθλητών από όλη την Ελλάδα μετά την περυσινή μεγάλη επιτυχία που είχε το Oropos Seaside Race 2016.

Φέτος στόχος είναι να διεξαχθούν, εκτός από τον Ημιμαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων στη διαδρομή Σκάλα Ωρωπού Είσοδος Πορθμείου-Χώρος στάθμευσης Αγίων Αποστόλων Καλάμου-Σκάλα Ωρωπού,  αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, η προκύρηξη των οποίων θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Το κοινωνικό μύνημα της διοργάνωσης είναι η «Ισότιμη Συμμετοχή ΑμεΑ, στην Κοινωνία και τον Αθλητισμό», ενσωματώνοντας για πρώτη φορά στα αγωνίσματα αγώνα 1.000 μέτρων ΑΜΕΑ με την υποστήριξη της Εθνικής Αθλητικής Ομοςπονδίας ΑμεΑ.

Η αθλητική αυτή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα τησ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο πλαίσιοτου Ευρωπαϊκού Προγράμματος «BE ACTIVE» ERASMUS+ και του Δήμου Ωρωπού με την προσωπική επίβλεψη υλοποίησης του Δημάρχου  κ. Θωμά Ρούση και των Προέδρων της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανου Δάβρη και Ε.Τ.Α.Δ.Ω. κας Αναστασίας Μαραβέλια.

Επίσης εντάσεται στις δράσεις υλοποίησης του  του «Στρατηγικού Σχεδιασμού Ποιοτικών Τουριστικών Προϊόντων Δήμου Ωρωπού: Αθλητικός Τουρισμός».

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ.Ω