Απάντηση του Ανδρέα Μπαλόκα στο σημερινό Δ.Τ. της Δημοτικής Αρχής

του Ανδρέα Μπαλόκα

Τα εύσημα, χωρίς φυσικά αυτός να ήταν ο στόχος της, μου έδωσε σήμερα Σάββατο η Δημοτική Αρχή με το Δελτίο Τύπου που μου αφιέρωσε σχετικά με την απόρριψη της ένστασής μου για την σύνταξη του Προϋπολογισμού του Λιμενικού Ταμείου για το 2017. Την ευχαριστώ.

Στο Δελτίο Τύπου αυτό του Δήμου, η προσπάθεια να παραπλανήσουν τους δημότες του Ωρωπού είναι εμφανής. Πουθενά δεν αναφέρει για ΠΟΙΟΝ λόγο απορρίφθηκε η ένστασή μου. Ο λόγος λοιπόν είναι πως μια Αρχή Ελέγχου της Νομιμότητας, όπως είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, δεν γνωρίζει ή κάνει ότι δεν γνωρίζει, αν αυτά που επικαλούμαι στην ένστασή μου είναι βάσιμα ή αβάσιμα και ζητάει τη «βοήθεια κοινού»! Δεν μου απαντά δημαδή επί της ουσίας, αλλά με θεωρίες και διφορούμενα!

Δηλαδή μου δίνει την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία λέει: «… η λειτουργία του νπδδ (λιμενικό ταμείο) χαρακτηρίζεται από συνέχεια…». Χαιρόμαστε πολύ. Ποιος είπε να κλείσει το Λιμενικό Ταμείο; Να λειτουργήσει ΝΟΜΙΜΑ θέλουμε. Και δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε, τουλάχιστον επί τρία χρόνια τώρα, επί δημαρχίας Ρούσση. Εμείς θέλουμε, να μην καλεί η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου τους επαγγελματίες της παραλίας, μέσα στο κατακαλόκαιρο, να του πουν τι χρωστάνε για να τους δώσει άδεια να δουλέψουν χωρίς να πληρώνουν πρόστιμα. Αυτό θέλουμε και αυτό δεν γίνεται, γιατί οι ίδιοι, οι σημερινοί δήθεν προστάτες της νόμιμης λειτουργίας του, τους έχουν αφήσει εκτεθιμένους στους πολιτικούς σχεδιασμούς που κάνουν χωρίς να τους ενδιαφέρει. Άλλωστε αυτό καταμαρτυρά και αυτό που αναφέρουν στο Δελτίο αυτό, πως «…έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο και θέμα συζήτησης των υπηρεσιών μας, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν άψογα, έχοντας ως στόχο να μη βρεθεί τίποτα «μεμπτό», προκειμένου να αποφευχθεί η ένσταση ή η προσφυγή σε κάθε διοικητική πράξη…”. Συμπέρασμα λοιπόν, πως υπήρξαν πολλά “μεμπτά” στις αποφάσεις τους, τα οποία εμείς δεν τα δεχόμαστε και προσπαθούμε για τη ΝΟΜΙΜΗ λειτουργία του. Αφού κατορθώσαμε έστω και αυτό, απέναντι σε μια αλαζονική διοίκηση του Δήμου που έχει πάρει διαζύγιο από τη διαφάνεια και έχει παντρευτεί την παραπληροφόρηση, δείχνει ότι τουλάχιστον προσπαθούμε για μια γόνιμη αντιπολίτευση και σύμφωνα με την παραδοχή της Δημοτικής Αρχής το πετυχαίνουμε.

Επίσης το Δελτίο Τύπου του Δήμου, δεν κάνει καμιά αναφορά για τους διαχειριστικούς ελέγχους που γίνονται από τη Γενική Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για τους οποίους η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής περιμένει τα πορίσματα. Θα μας τα ανακοινώσουν και αυτά; Όπως και άλλα πορίσματα από άλλους ελέγχους που ακόμη τα κρύβουν;

Τέλος, εγώ σαν Ανδρέας Μπαλόκας, ένας δημότης του Δήμου και η Δημοτική Παράταξη που ανήκω, «Δυναμική Πολιτεία», που θέλουμε να πάει ο τόπος μας μπροστά με νομιμότητα, χωρίς συμβιβασμούς και μικροπολιτικές, έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ στους συνδημότες μας να κάνουμε έλεγχο των πράξεων της Δημοτικής Αρχής και αυτό θα κάνουμε, είτε το θέλει η σημερινή διοίκηση του Δήμου είτε όχι.